Daca sunteti la dieta si poftiti ceva dulce, ei bine aceasta rulada keto cu ciocolata va spun sincer ca da pe spate pe ORICINE! Nu doar pe cineva la dieta keto sau low carb :) E super buna, noi am mancat de-am rupt, mai ales Ilinca, fiind fana Felie de lapte :)

Blat:

Crema:

  • 250g mascarpone
  • 50g unt
  • 50g eritritol (sau indulcitorul preferat)
  • 1 lgt extract de vanilie

Amestecam ingredientele uscate: faina de migdale, pudra de cacao, psyllium, indulcitorul, praful de copt si un praf de sare. Separa batem ouale, adaugam smantana, laptele de cocos, untul topit, vanilia. Combinam cele 2 amestecuri usor, cu o spatula.

Turnam compozitia intr-o tava intinsa de cuptor tapetata cu hartie de copt si coacem foaia de rulada cam 12-13 min la 180C. Pentru umplutura batem cu mixerul branza mascarpone, untul, indulcitorul si vanilia.

Intindem umplutura pe foaia putin calduta, apoi o rulam strans, cu grija, ca e delicata :) O introducem la rece macar 30-60 de min, apoi o feliem si o servim. Cel mai bun desert keto! :) Yummmmmm!

*Reteta preluata si adaptata de aici. Gasiti toate ingredientele la No Sugar Shop.

ENGLISH VERSION

If you’re dieting and craving a sweet treat, this keto chocolate roll cake will blow anyone’s mind! :) Not just keto/low carbers :) It’s so tasty, we loved it, especially Ilinca who is a fan of Kinder milk slice cake :)

Cake:

  • 100 g almond flour
  • 20 g psyllium husk
  • 30 g cocoa
  • 1 tsp baking powder
  • 100 g erythritol (or favorite sweetener)
  • 3 eggs
  • 60 g melted butter
  • 60 ml heavy cream
  • 60 ml coconut cream

Filling:

  • 250 g mascarpone
  • 50 g butter
  • 50 g erythritol (or favorite sweetener)
  • 1 tsp vanilla extract

Mix the dry ingredients in a bowl: almond flour, cocoa, psyllium husk, baking powder, sweetener and a pinch of salt. Separately whisk the eggs and add the heavy cream, coconut milk and melted utter. Combine the 2 mixture with a spatula.

Spread the mixture on a large tray line with baking paper in a rectangular shape and bake for about 12-13 min at 180 C. For the filling wish the softened butter, mascarpone, sweetener and vanilla.

Spread the filling on the cake and gently roll tightly. Place it in the fridge for at least 30-60 min, then slice and enjoy. Best keto dessert! :) Yummmmmmy!

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments on Rulada keto cu ciocolata / Keto chocolate roll

  1. Eșec total. Untul trebuie bănuiesc topit și mixat cu mascarpone 3 sec pt ca altfel iese o crema f lichida așa cum mi a ieșit mie.
    Blatul mi a ieșit f tare și nu l am putut întinde pe toată suprafața tavei .
    Păcat, gustul e divin

    • Ana, am procedat exact cum am scris in reteta. Ai masurat bine cantitatile la blat? Nu inteleg cum ti-a iesit aluatul prea tare sa fie intins… Cine a mai incercat reteta nu a avut astfel de probleme, nu imi dau seama ce s-a intamplat :( O seara frumoasa!

      • Multumesc pt răspuns. Cu siguranța am sa mai încerc , pt ca blatul este f gustos.Da, am măsurat exact cantitățile, eu ma gândeam ca probabil de la psyllium s a îngroșat prea tare compoziția.

      • Și încă o întrebare te rog.
        Obs ca ai rulat cu tot cu hartie după ce ai pus crema. Cum ai îndepărtat hârtia ?
        Multumesc mult

  2. Bună! Mi-am propus sa fac rulada dar nu îmi este foarte clar cum fac umplutura. Amestec mascarpone și unt reci de la frigider? Sau le las puțin la temperatura camerei ca să le pot lucra?
    Mulțumesc frumos!

  3. Buna, am facut-o si eu aseara, a iesit delicioasa 😁 n-am reusit sa o rulez pt ca se rupea blatul, asa ca am taiat-o fasii pe care le-am pus una peste alta. O reteta excelenta, multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *