Salamul de biscuiti este un desert ce mi-a fost drag din totdeauna si mi-am dorit mereu sa il savurez intr-o varianta mai sanatoasa. Reteta minunata a Inei m-a salvat :) Unt cremos de migdale, banane coapte si dulci, carob cu mult calciu si ulei parfumat de cocos… Ce sa mai, un desert sanatos, cu nenumarate beneficii nutritionale. Si absolut delicios! :)

Ingrediente: 

  • 200g unt de nuci: migdale/caju/alune de padure
  • 2 banane coapte
  • 50g carob
  • 3-4 lg sirop de agave* (sau indulcitorul preferat)
  • 2 lg ulei de cocos
  • 4 lg fulgi de cocos
  • 1 lg rom* (sau esenta de rom)
  • 200g biscuiti vegani (foarte buni sunt Organix)
  • 1/4 cana lapte vegetal (60 ml)

Punem in robotul de bucatarie primele 5 ingrediente si mixam bine de tot pana obtinem o consistenta cremoasa. Daca e nevoie, oprim din cand in cand robotul si amestecam usor cu o lingura.

Maruntim biscuitii cu mana si ii lasam la muiat intr-un bol cu laptele vegetal, romul si fulgii de cocos. Turnam crema peste biscuiti si amestecam bine, apoi punem compozitia in congelator 30-60 min sa se intareasca putin.

O punem apoi pe o folie de plastic si o rulam sub forma unui salam de biscuiti traditional. Il introducem la congelator pana se intareste, apoi il scoatem din folie si il taiem felii. Se pastreaza in congelator de unde se scoate cu jumatate de ora inainte de servire. Pofta mare!

*Baby-friendly: omiteti romul si folositi, optional, putin sirop de artar sau miere, avand in vedere faptul ca mierea se ofera copiilor numai dupa varsta de 1 an, cu masura.

ENGLISH VERSION

Biscuit & chocolate salami is a dessert I’ve always enjoyed and I always wished to have it in a healthier version. Ina’s wonderful recipe saved me :) Rich creamy almond butter, ripe sweet bananas, carob with lots of calcium and perfumed coconut oil… A super healthy dessert with many nutritional benefits. And absolutely delicious!

Ingredients:

  • 200 g almond/cashew/hazelnut butter
  • 2 ripe bananas
  • 50 g carob
  • 3-4 tbsp agave syrup (or favorite sweetener)
  • 2 tbsp coconut oil
  • 4 tbsp coconut flakes
  • 1 tbsp rum (or essence)
  • 200 g vegan biscuits
  • 1/4 cup vegetable milk (60 ml)

In the food processor add the first 5 ingredients and process until smooth and silky. From time to time scrape down the walls, if necessary.

Crush the biscuits, put them in bowl and wet them with the milk, coconut flakes and rum. Pour the chocolate cream over the biscuits and mix well with your hands.

Place the mixture in the freezer for 30-60 min to harden a little, then put on a piece of clingfilm and shape a long roll. Place it in the freezer again until it hardens enough, then slice it. Remove it from the freezer half of hour before serving. Enjoy!

4 Comments on Salam de biscuiti de post / Vegan chocolate salami

    • La aceasta reteta am cumparat unt de migdale, apoi mi-am cumparat Vitamix pentru a-l prepara :) Se poate face si cu un robot de 1000w dar dureaza mult mai mult si nu iese asa cremos. O z frumoasa!

Lasă un răspuns