Iata ca v-am pregatit pentru acest weekend o super reteta de savarine keto, low carb, fara zahar, fara gluten, suuuuper bune, dulci, zemoase, insiropate, cu frisca proaspata si un mot de gem fara zahar, mmmmm…. Mega super ultra extra yummy! Si nici nu va trebuie cine stie ce forme, eu le-am copt in forme de silicon pentru briose, ca acestea :)
Ingrediente (12 buc):
- 6 oua
- 2 lg ulei de cocos
- 60g Green Sugar pudra (rasnit)
- 40g faina de cocos
- 1 lg faina Szafi (8g, gasiti aici)
- 1 lgt praf de copt
- 1 lgt extract de vanilie
Sirop:
- 200ml apa
- 3-4 lgt esenta de rom (sau rom Stroh, dupa gust)
- 3 lg Green Sugar pudra
- 10 pic Green Sugar Caramel
Pentru servit:
Separam ouale, batem albusurile spuma un praf de sare, iar cand incep sa devina spumoase, adaugam si indulcitorul, mixand in continuare pana obtinem o bezea lucioasa.
Separat amestecam galbenusurile si uleiul. Micsoram viteza mixerului si adaugam acest amestec in cel de albusuri. Cernem faina de cocos amestecata cu praful de copt si faina Szafi si incorporam tot amestecand usor, cu miscari de sus in jos, pentru a pastra cat mai mult aer in compozitie.
Turnam compozitia in 12 forme de silicon pentru briose unse cu putin ulei inainte si le coacem cam 25 de min la 180C, pana trec testul scobitorii. Pentru sirop amestecam apa, romul sau esenta de rom, Green Sugar caramel si indulcitorul pudra pana se dizolva.
Scoatem briosele din forme dupa ce s-a racit si le cufundam zdravan in sirop, sa absoarba cat mai mult :) Le intoarcem cu fundul in sus si le taiem un capacel subtire, apoi le umplem cu frisca fara zahar. Le decoram cu gem si le savuram cu muulta pofta, cat rezista :) Enjoy cele mai bune savarine keto!
ENGLISH VERSION
Here comes the weekend and I prepared these amazing Romanian rum cakes that are keto, low carb, gluten free, sugar free and soooo tasty, so moist from the syrup, served with fresh whipping cream and jam, mmmmm…. And you don’t need special molds, I used just simple silicone muffin molds :)
Ingredients (12 pcs):
- 6 eggs
- 2 tbsp coconut oil
- 60 g finely ground erythritol
- 40 g coconut flour
- 1 tbsp Szafi flour mix (8g)
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp vanilla extract
Syrup:
- 200 ml water
- 3-4 tsp rum essence (or Stroh rum, to taste)
- 3 tbsp finely ground erythritol
- 10 drops stevia caramel
For serving:
Separate the eggs, beat the egg whites with a pinch of salt until foamy, then ad the sweetener and beat them until they form stiff peaks.
Separately mix the egg yolks and oil. Lower the mixer speed and add this into the egg white mix. Sift the coconut flour, baking powder and Szafi flour mix and fold in gently, with circular movements, keeping air into the dough.
Pour into 12 silicone muffin molds that have been greased with a little oil and bake for about 25 min at 180 C, until a skewer inserted in the center comes out clean. For the syrup stir the water, rum or rum essence and stevia caramel until dissolved.
Once cooled, remove the muffins from the molds, soak them really well into the syrup :) Then flip them and slice a thin layer on top. Pipe whipping cream into them and decorate with just a teaspoon of sugar free jam. Enjoy the best keto Romanian rum cakes! :)
De ce nu pot copia reteta? Poate voiam sa o pastrez in folderul meu de retete…. e mai usor de gasit… Crezi ca daca interzici copierea o sa te viziteze omul mai des? Gresit!
E pentru protejarea continutului impotriva siteurilor fantoma :) Daca ai nevoie de reteta mi-o poti cere si ti-o trimit ;) Sau poti salva reteta in pdf si de acolo poti copia textul. Pupici!
mi se pare ireal comentariul dvs…. cum sa certi o persoana care ofera gratuit retete si sfaturi ca nu o face cat mai comod pt tine, care nu platesti nimic ?! oamenii nu inceteaza sa ma surprinda…negativ…:(
Multumesc frumos pentru sustinere si intelegere, Maria! :) Te imbratisez
Putem inlocui faina Szafi o alta in aceasta reteta? :)
Buna Gabriela, pote fi inlocuita cu inca 1 lingura de de faina de cocos sau faina mix fara carbohidrati. O zi frumoasa! :)
Buna
Ce marca de frisca neindulcita ai folosit? ^_^
Buna Ioana, cred ca Olympus. Pupici!