Guest post: am reteta acestui divin tort raw cu nuca si ciocolata de la sora mea si vreau sa va spun ca este in topul deserturilor cu care merg la sigur :)
Este incredibil de bun si concureaza la gust cu tortul Joffre, insa va dati seama ca tortul nostru este incontestabil mai sanatos :-) Trebuie taiat feliute subtiiiri, in nici un caz ca la torturile traditionale, pentru ca este foarte foarte consistent si va garantez ca nu veti putea manca mult :-)
Pentru un tort king-size dublati pur si simplu cantitatile si folositi o forma mai mare putin (22cm).
Ingrediente (8 portii)
- 250g nuci macinate
- 5 lg cacao
- 5 lg sirop de agave (sau indulcitorul natural preferat, dupa gust)
- 5 lg ulei de cocos
- 1 lgt scortisoara pudra
- semintele de la o pastaie de vanilie
- 1 praf de sare
Mixam toate ingredientele in robotul de bucatarie. Punem compozitia rezultata intr-o forma micuta rotunda cu fund detasabil (diametru de 18cm) sau intr-un castron si introducem la congelator pentru 2 ore. Inainte de servire scoatem tortul din forma si il decoram dupa bunul plac. Se pastreaza in congelator. Pofta mare!
ENGLISH VERSION
Guest post: I have this divine walnut chocolate cake recipe from my dear sister and it is no.1 on my dessert list :) It’s incredibly tasty, very similar to Joffre cake, but you do realize ours is a whole lot healthier ;-) It must be cut into very thin slices because it is very filling and I guarantee you won’t be able to overeat it :-) For a larger cake simply double the quantities and use a larger spring form pan (22cm).
Ingredients (8 servings)
- 250 g ground walnuts
- 5 tbsp cocoa
- 5 tbsp agave syrup (or favorite natural sweetener, to taste)
- 5 tbsp coconut oil
- 1 tsp cinnamon powder
- seeds from 1 vanilla bean
- 1 pinch of salt
Process all the ingredients in the food processor. Add a little water if necessary. Put the mixture in a small round spring form pan (18cm) or in a bowl and place it in the freezer for 2 hours. Before serving take the cake out of the mold and decorate it as you like. Store in the freezer. Enjoy!
Cat de bine arata asa ciocolatos!
multumesc frumos :)
cce as putea sa pun in loc de cacao neagra? nu am asa ceva si nici nu stiu ce e, cum e
cacao normala, carob ;)
Uleiul de cocos , aici și în oricare alta rețetă, trebuie sa fie lichid? Sa îl topesc la bain marie pt că e solid?
Mira, da, trebuie sa fie incalzit pentru a fi in stare lichida ;) El va intari tortul la rece. O zi frumoasa!