Tort raw vegan de ciocolata

Dependenții de ciocolată vor fi în extaz :) Acest tort raw vegan de ciocolată este deliciul suprem, toată lumea care l-a încercat efectiv a fost super impresionată, tot primesc mesaje de mulțumire și poze cu acest tort, chiar e fantastic! Primesc mesaje mai ales de la mămici cu copii care au intoleranțe la gluten, ouă, lactoză, care au făcut acest tort pt copiii lor. Later edit: am descoperit chiar că a fost vândut într-o cofetărie care face torturi raw vegane :) Această rețetă împlinește 10 ani anul acesta (2024), la mulți ani, tortuleț drag! :) Rețeta video AICI.

Blat:

  • 1,1/3 cană migdale crude (200g)
  • 1/2 cană curmale fără sâmburi (100g)
  • 2 lg cacao
  • 3 lg sirop de agave

Cremă:

Pentru blat punem în robotul de bucătărie curmalele, adăugăm și migdalele, pudra de cacao, siropul de agave și mixăm bine. Trebuie să obținem ceva fărâmicios care strâns între degete își păstrează forma.

Presăm compoziția într-o tavă cu bază detașabilă (a mea are 22cm diametru, dar am făcut tortul și unele de 23, 21 și 18 cm :) tapetată cu hârtie de copt și o introducem la rece.

Pentru cremă punem toate ingredientele în blender (unul de mare putere, ideal) și mixăm bine până obținem o cremă fină, satinată. Dacă e nevoie, din când în când, opriți robotul și curățați pereții vasului cu o spatulă.

Turnăm crema peste blat și introducem tortul în congelator peste noapte sau minim 4 ore, până se întărește suficient cât să poată fi tăiat. Decorăm înainte de servire cu ce dorim :) Eu am pus zmeură liofilizată, zmeură proaspătă sau cacao nibs. Se scoate cu minim 1 oră din congelator pentru a se înmuia crema, care capătăt o textură de mousse fin, e demențială!

Tortul este foarte consistent, sățios și caloric, așa că se obțin cam 12-14 felii din aceste cantități :)

Poftă mare la o felie din cel mai bun tort raw vegan de ciocolată! iată mai jos câteva poze din 2014 :) Iar poza principală a rețetei, prima de sus, este făcută în 2017.

Din feed-back :)


Rețeta video

ENGLISH VERSION

The ultimate chocolate raw vegan chocolate cake. You’ve definitely got to try this recipe, it’s simply amazing! :)

Crust:

  • 1,1/3 cup raw almonds (200 g)
  • 1/2 cup pitted dates (100 g)
  • 2 tbsp cocoa
  • 3 tbsp agave syrup

Filling:

  • 300 g natural unsalted peanut butter
  • 1, 1/2 cup full fat coconut milk (400 ml)
  • 1/2 cup cocoa (60 g)
  • 1/2 cup agave syrup (125 ml)
  • 1/3 cup coconut oil (75 g)
  • 1 /2 tsp salt

For the crust process the dates in the food processor, then add the almonds, cocoa and agave and mix very well. You have to get a crumbly mixture that hold its shape when pressed between the fingers. Press the mixture onto the bottom of a spring-form pan (22 cm diameter) and place in the fridge.

For the filling place everything in the blender and mix well until you get a smooth satin cream. Pour over the crust and place in the freezer to set for at least 4 hours. Decorate with whatever you like :) Enjoy!

30 Comments on Tort raw vegan de ciocolată

    • Iti multumesc frumos, Diana! Nu are calorii putine, intr-adevar, dar e ceva sanatos din care nu mancam mult si nu in fiecare zi :) Te mai astept cu drag pe blogul meu! :* O zi frumoasa

  1. L-am facut aseara si este extraordinar!!! O singura modificare am adus, in loc de pudra de cacao am utilizat praf de roscove, care e mai sanatos si are acelasi gust. Multumim mult pentru reteta!

  2. Buna! Arata foarte bine tortul! Felicitări!!! Vrau sa te întreb, ce aparat intrebuintezi pt a procesa ingredientele? Crema nu imi iese atat de fina ca a ta, am un blender de 1000 W si un Nutribulet.

    • Buna Madalina, la reteta asta aveam un Phillips de 1000W, ai detalii in rubrica My Kitchen http://madeline.ro/my-kitchen/ :) Ulterior mi-am luat Vitamix. Dar folosind unt de arahide cumparat oricum iese fina crema, doar la procesarea nucilor s-ar vedea diferenta ;)
      O zi minunata!

  3. Mi-a făcut cu ochiul tortul tău și aș vrea să încerc rețeta pentru revelion. Ai mai pus ceva deasupra cremei? În poză arată ca un strat mai închis la culoare. Mersi!

    • Draga Raluca, sigur ca poti folosi miere, doar sa gusti sa potrivesti cat vrei sa fie de dulce ;) O zi minunata!

  4. Draga Madalina, retetele tale sunt fabuloase si fac pofta oricui. Multumesc ptr ele! O singura problema am gasit insa, tu folosesti crema de cocos si lapte de cocos si ai dat link-urile sa vedem de care folosesti, dar aceste ingrediente contin acid citric care este cancerigen. Vroiam sa iti spun, poate nu stii… Iar tava in care prajesti diverse alimente, mi s-a parut a fi de teflon, care iar este foarte periculos pentru sanatate… Am vrut neaparat sa iti spun acestea, pentru cazul in care nu stii, ca sa iti fie bine tie si celor pentru care faci aceste minunatii… Multumesc inca o data pentru retetele foarte inspirate!

  5. E cea mai buna reteta de tort raw incercata! Am descoperit-o cu aproximativ un an in urma si am facut-o de multe ori de-atunci. Multumesc!

Lasă un răspuns