Ilinca m-a rugat insistent sa ii desfac o cutie de mascarpone, din care bineinteles ca nu a mai vrut sa manance, ca asa e viata cu toddleri :)) Iar cum branza mascarpone trebuie consumata in termen scurt de la desfacere si aveam multe oua proaspete de tara, am zis sa improvizez o reteta de crema de zahar ars cu mascarpone, dar fara zaharul ars :)) A iesit o bunatate hranitoare si indulcita cu doar o lingura de miere :)

Ingrediente (8 portii):

Folosind un mixer cu bol batem bine branza mascarpone cu mierea, adaugam apoi ouale, pe rand, unul cate unul, mixand bine. Miscoram viteza mixerului si adaugam laptele, aroma si vanilia, pana obtinem o compozitie omogena.

Turnam compozitia care e foarte lichida intr-un vas rotund de yena (diametru aprox 25-28 cm) pe care il asezam la randul lui intr-o tava cu peretii inalti, plina pe jumatate cu apa fierbinte. Cam cat sa ajunga la jumatatea nivelului cremei din vasul de yena.

Coacem totul 1 ora in cuptorul preincalzit la 170C, o scoatem si o lasam sa se raceasca de tot, apoi o taiem si o servim cu sirop de artar sau curmale :) Pofta mare!

Galerie foto

*Mierea poate fi oferita copiilor numai dupa varsta de 1 an, cu masura. Daca nu vreti sa folositi aroma de caramel, nu o folositi, dar nu dati cu pietre :) Pentru varianta low carb folositi un indulcitor low carb, cum ar fi acesta, care are si aroma de caramel, lapte de migdale sau cocos (laptele de vaca are glucide si carbohidrati) si omiteti siropurile.

ENGLISH VERSION

Ilinca begged me to open a mascarpone package, from which of course she didn’t want any bite after, that’s life with toddlers :)) And since mascarpone needs to be consumed shortly after opening and I had many fresh eggs from the country side, I thought I’d improvise a mascarpone egg custard, but without sugar. It turned out an amazing nutritious desert, sweetened with only 1 tablespoon of honey :)

Ingredients (8 servings):

  • 300 g mascarpone cheese
  • 300 ml full fat milk
  • 9 free range eggs
  • 1 big tablespoon of honey
  • 1 tsp vanilla extract
  • 1/2 tsp natural toffee flavor*
  • maple syrup or date syrup (for serving)

Using a stand mixer whisk the mascarpone and honey until smooth, then add the eggs, one by one, mixing well i between. In the end lower the speed and add the milk, vanilla and toffee flavor.

Pour the very liquid mixture into a round heat proof pan, then place it into a high tray. Pour hot water into the big tray until the water level is halfway the custard mixture.

Bake the custard for 1 hour in the preheated oven at 170 C, take out of the oven at let it cool completely. Slice and serve with maple or date syrup :) Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *