In weekendul acesta am facut o prajitura de toamna, tare aromata si foarte gustoasa, indulcita natural cu doar cateva curmale. Morcovul si dovleacul din compozitie ofera o savoare si o aroma nemaipomenite, eu zic sa o incercati si voi :) Prajitura cu morcovi si dovleac.

Ingrediente:

Dam pe razatoare morcovii si dovleacul (in total 200g am obtinut dupa ce am dat legumele pe razatoare), apoi ii calim intr-o tigaie cu untul si scortisoara cam 5 min, amestecand mereu. Separam pasam galbenusurile si curmalele si le adaugam peste amestecul din tigaie, omogenizam bine tot.

Batem albusurile spuma, separat amestecam faina cu praful de copt si nuca. In albusurile batute spuma adaugam amestecul de faina, usor, cu miscari circulare de jos in sus. La final adaugam si amestecul de morcov si dovleac.

Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara (aprox 20*30cm) tapetata cu hartie de copt si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 170C timp de 25-30 de min, pana trece testul scobitorii. Apoi o taiem patratele si o decoram cu ce dorim, eu am folosit flori comestibile de la El-dor plant :) Enjoy!

Galerie foto

ENGLISH VERSION 

Coming soon… :)

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *