De mult timp vroiam sa incerc reteta de prajitura isteata, mi se parea ceva wow sa pui o singura compozitie la cuptor si sa iasa 3 straturi :D Ei bine, fix asa iese! :) Blat dens, crema fina gen sarlota si topping pufos :) Prajitura isteata cu ciocolata. Pentru varianta simpla, cu vanilie, omiteti pudra de cacao.

Ingrediente:

Mai intai separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare. Amestecam faina si pudra de cacao. Mixam indulcitorul, untul si galbenusurile pana la omogenizare.

Adaugam apoi vanilia, romul, laptele cald si faina amestecata cu pudra de cacao. Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri in 3 transe. Amestecam usor, cu miscari circulare, sa pastram compozitia aerata.

Ungem o tava (aprox 20*30cm) cu unt si o tapetam cu hartie de copt, apoi turnam compozitia in ea Stiu, e foarte lichida, nu va speriati :) O coacem aprox 40-50 min in cuptorul preincalzit la 170C, pana e inchegata dar inca tremura puutin centrul :)

Acum vine partea grea, trebuie lasata sa se raceasca de tot, ideal peste noapte. Eu nu am avut rabdare si de aceea nu s-a taiat frumos. Insa a fost super buna si asa! :) Pofta mare!

Galerie foto

*Merge si cu o faina fara gluten.

ENGLISH VERSION 

Coming soon… :)

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *