Am descoperit recent această rețetă virală de budincă de ciocolată din ouă fierte și bineînțeles că a trebuit să o încerc, mai ales acum după Paște, când avem ouă roșii rămase de la mesele festive :) A ieșit super bună! Eu am făcut varianta cu îndulcitor și lapte de migdale, pentru a fi și low carb :) Și am pus rom Stroh (merge și esență), ajută superrr mult la estomparea aromei de ou :) Sunt curioasă, dacă o încercați, cum vi se pare :)
Ingrediente (2 porții):
- 5 ouă fierte tari
- 130ml lapte (de migdale)
- 60g îndulcitor (Green Sugar Gold)
- 25g cacao
- 1/4 lgț extract de vanilie
- 1 lg rom sau 1 lgț esență de rom
Decojim ouăle fierte, apoi punem toate ingredientele în blender și mixăm bine de tot până obținem o consistență cremoasă. Eu am avut pudră de vanilie și am folosit Green Sugar Gold ca îndulcitor (0 calorii, 0 indice glicemic). P.S. – Bineînțeles că puteți face rețeta și cu lapte normal și zahăr, eu am vrut o variantă mai healthy :)






Când consistența e fină de tot, punem budinca în boluri și o introducem la rece pt minim o oră. Eu NU am avut răbdare :)))) La rece se va mai întări puțin budinca. Deliciuuuu! :) Incredibil că poate ieși asa desert din ouă fierte, OMG! :D Ce ziceți de această budincă de ciocolată din ouă fierte?




Baby friendly: folosiți miere ca îndulcitor și carob în loc de cacao :) Și omiteți romul.
Rețeta video
Rețeta preluată și adaptată de AICI.
ENGLISH VERSION
Coming soon… :)
Ingredients (2 servings):
- 5 hard boiled eggs
- 130ml almond milk
- 60g natural sweetener (erythritol)
- 25g cocoa
- 1/4 tsp vanilla extract
- 1 tbsp rum sau 1 tsp rum essence
Peel the hard-boiled eggs. Place all ingredients in a blender. Blend thoroughly until achieving a creamy consistency.
Pour the pudding into bowls and refrigerate for at least one hour. The pudding will firm up slightly when chilled. Enjoy!