Am descoperit recent această rețetă virală de budincă de ciocolată din ouă fierte și bineînțeles că a trebuit să o încerc, mai ales acum după Paște, când avem ouă roșii rămase de la mesele festive :) A ieșit super bună! Eu am făcut varianta cu îndulcitor și lapte de migdale, pentru a fi și low carb :) Și am pus rom Stroh (merge și esență), ajută superrr mult la estomparea aromei de ou :) Sunt curioasă, dacă o încercați, cum vi se pare :)

Ingrediente (2 porții):

Decojim ouăle fierte, apoi punem toate ingredientele în blender și mixăm bine de tot până obținem o consistență cremoasă. Eu am avut pudră de vanilie și am folosit Green Sugar Gold ca îndulcitor (0 calorii, 0 indice glicemic). P.S. – Bineînțeles că puteți face rețeta și cu lapte normal și zahăr, eu am vrut o variantă mai healthy :)

Când consistența e fină de tot, punem budinca în boluri și o introducem la rece pt minim o oră. Eu NU am avut răbdare :)))) La rece se va mai întări puțin budinca. Deliciuuuu! :) Incredibil că poate ieși asa desert din ouă fierte, OMG! :D Ce ziceți de această budincă de ciocolată din ouă fierte?

Baby friendly: folosiți miere ca îndulcitor și carob în loc de cacao :) Și omiteți romul.

Rețeta video

Rețeta preluată și adaptată de AICI.

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Ingredients (2 servings):

  • 5 hard boiled eggs
  • 130ml almond milk
  • 60g natural sweetener (erythritol)
  • 25g cocoa
  • 1/4 tsp vanilla extract
  • 1 tbsp rum sau 1 tsp rum essence

Peel the hard-boiled eggs. Place all ingredients in a blender. Blend thoroughly until achieving a creamy consistency.

Pour the pudding into bowls and refrigerate for at least one hour. The pudding will firm up slightly when chilled. Enjoy!

Lasă un răspuns