Cremă de zahăr ars baby friendly :) Conține doar smântănă lichida (una fara caragenan, vă arăt mai jos care sunt sortimentele și neîndulcită, firește), gălbenuș, banană, pudră de vanilie și sirop de arțar. O delicioșenie de budincă, lui Teo i-a plăcut foarte tare, bine, cred că și pentru că îi dau f rar deserturi îndulcite :)) Dar și eu am mâncat și mi-a plăcut la nebunie :) Reteta video AICI
Ingrediente (5 porții):
- 500ml smântână lichidă
- 1 banană
- 4 lg sirop de arțar (60ml) + extra pt topping
- 4 gălbenușuri
- 1/2 lgt pudră de vanilie
Te invit în Shopul meu, MadelineShop.ro, unde vei găsi unelte minunate care te ajută să te organizezi mai bine și să îți ușurezi viața 😍
Mod de preparare
Punem în blender smântâna lichidă, gălbenușurile, banana*, vanilia și siropul de arțar, mixăm bine până obținem o cremă fină și turnăm totul în 5 forme pt cuptor, din acelea ramekin (eu am folosit acest set pt creme brulee + înca un vas micuț termorezistent). *Puteți folosi și alte fructe în loc de banană, doar să nu fie prea zemoase/apoase.
Turnăm apă într-un vas termorezistent până la jumătatea ramekinurilor, așezăm formele ramekin și coacem totul 50 min la 170C, până budincile sunt puțin ferme la atingere. Le servim cu încă puțin sirop de arțar :)
Atenție, chiar dacă siropul de arțar e mai baby friendly, NU trebuie abuzat de nici un fel de îndulcitor, pentru ca cei mici să nu dezvolte o preferință pt dulce. Așadar mai răruț, că-i mai drăguț :) Cremă de zahăr ars baby friendly
*Smântănă lichidă fără caragenan am găsit până acum doar aceste 4 sortimente: Lăptăria cu Caimac, Sanlacta, Artesana și Ken Nata (cu 35% sau 38% grăsime, se cumpără doar online). Dacă ați mai descoperit vreun alt brand, dați-mi de știre :)
ENGLISH VERSION
This baby friendly flan contains only natural heavy cream (caragenan free), egg yolks, banana, vanilla powder and maple syrup. Super yummy, baby Teo loved it, I think also because I don’t give her sweet treats so often :)) But I also ate one and loved it!
Ingredients (5 servings):
- 500 ml heavy cream, unsweetened
- 1 banana
- 4 tbsp maple syrup (60 ml) + extra for the topping
- 4 egg yolks
- 1/2 tsp vanilla powder
Blend the heavy cream, egg yolks, banana, vanilla and maple syrup. Pour in 5 ramkins. You can use other fruits instead of the banana, as long as they are not too liquid and don’t contain too much water.
Pour water in a dish and add the ramekins, the water should be halfway the ramekins. Bake at 170 C for 50 min, until slightly firm on the surface, but still a little jiggly :) Serve with extra maple syrup, enjoy!
Even though maple syrup is baby friendly, do NOT abuse it, your little one may become too into sweet foods :)