Prăjitură turnată cu dovleac. Plăcinta cu dovleac și aluat fraged are maaaare succes mereu, dar ca să scurtez timpul, am făcut și această variantă de prăjitură turnată cu dovleac, mai rapidă, pentru că nu trebuie să frămânți, să întinzi și să decupezi aluatul :) Super bună și aromată, e un desert minunat de toamnă, pentru fanii dovleac și scorțișoară. Mai jos aveți și niste poze cu frumosul meu ajutor de bucătar, Ilinca :)

Ingrediente:

Batem spumă ouăle împreunp cu îndulcitorul, apoi micșorăm viteza mixerului și adăugăm uleiul și laptele. Adăugăm în compoziție făina și praful de copt, amestecăm până la omogenizare.

Turnăm în tava (35*25 cm) tapetată cu hârtie de copt jumătate din compozitie și o coacem 10-12 minute la 180C, până se rumenește ff putin și suprafata e fermă la atingere.

Între timp preparăm umplutura: radem dovleacul și îl călim cu îndulcitor, vanilie și scorțișoară până se înmoaie puțin. Punem compoziția peste blatul semi-copt, adăugăm restul de aluat și coacem totul încă 15-17 min, până se rumenește frumos și trece testul scobitorii.

Lăsam să se răcească prăjitura, apoi o pudrăm cu îndulcitor pudră sau zahăr pudră și o tăiem cubulețe. Ideal e să o tăiați a doua zi. Poftă mare! :) Prăjitură turnată cu dovleac

ENGLISH VERSION

This pumpkin shortbread pie is such a bit hit all the time, but to shorten the cooking time, I made an easier version this time, you don’t need to knead, roll and cut out the dough :) Super tasty and full of flavor, it’s a wonderful autumn dessert, for pumpkin and cinnamon lovers :)

Ingredients:

  • Cake layers:
  • 5 eggs
  • 150 g sugar/sweetener
  • 100 ml oil
  • 150 ml milk
  • 300 g flour
  • 1 tsp baking powder
  • Filling
  • 1.5 kg pumpkin
  • 100 g sugar/sweetener
  • 2 tsp cinnamon
  • 1 tsp vanilla extract

Beat the eggs and sweetener, then lower the mixer speed and add the oil and milk. Add the flour and baking powder, too, mix until smooth and creamy.

Pour half of the batter in a rectangular dish (approx 35*25 cm) lined with baking paper and bake for about 10-12 min at 180 C, until firm on the surface.

In the meantime make the filling: grate the pumpkin and saute it with the sweetener, vanilla and cinnamon until the pumpkin is softened. Pour over the semi-baked first layer, add the rest of the batter and bake the pie for about 15-17 more min, until golden and a skewer inserted in the center comes out clean.

Let it cool completely, the slice and powder with powdered sweetener or sugar. It’s best to do that the next day. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *