Un desert simplissim și super aromat cu fructe de toamnă: crumble de gutui și prune. Eu l-am servit cu fulgi de migdale și mascarpone, dar merge servit cu smântână, frișcă, înghețată, cu ce vă place vouă :) Pfoai, deci este atât de aromat și gustos, nu mai zic cum miroase bucătăria, trebuie neăparat să îl încercați! Vă invit să vedeți și reteta video pe Instagram AICI.
Ingrediente:
- 3 gutui medii (800g)
- 3 prune mari (260g)
- 2 lg miere
- 1 lgt scorțișoară
- 90g unt
- 120g făină
- 3 lg fulgi de cocos (20g)
- topping: mascarpone, fulgi de migdale* (opțional)
Tăiem prunele și gutuile cubulețe potrivite, le așezăm într-o tavă (aprox 30*20cm). Fără sâmburi și cotor au cântărit așa: gutuile 640g și prunele 230g. Picurăm peste fructe 2 linguri de miere fluidă, adăugăm scortișoara și le mozolim bine :)
Separat facem aluatul amestecând cu degetele făina, untul și fulgii de cocos până obținem un aluat nisipos. Îl presărăm peste fructe și coacem totul aprox 45-50 min la 170C, până gutuile sunt făcute, adică intră ușor o scobitoare în ele și până se rumenește frumos toppingul.
Îl servim cald, cu fulgi de migdale și mascarpone :) (La varianta Baby-friendly omiteți fulgii de migdale sau îi mărunțiți bine de tot). Eu am picurat și niște sirop de arțar, OMG, Geniallllll! Poftă mare la acest delicios și aromat crumble de gutui și prune :)
ENGLISH VERSION
An amazingly simple and full of flavor autumn dessert: quince and plum crumble. I served it with almond flakes and marscapone, but it goes just great with sour cream, whipped cream or ice cream, any way you like it :) It’s just SO tasty and the smell in the kitchen is simply divine, you’ve got to try it!
Ingredients:
- 3 medium quinces (800 g)
- 3 large plums (260 g)
- 2 tbsp honey
- 1 tsp cinnamon
- 90 g butter
- 120 g flour
- 3 tbsp desiccated coconut (20 g)
- Topping: mascarpone, almond flakes* (optional)
Cut the plums and quinces into medium pieces, place them in a baking dish (approx 30*20 cm). After that the plums weighed 230 g and the quinces 640 g. Drizzle 2 tablespoons of honey over them, add cinnamon and coat them evenly :)
Separately make the dough by mixing the flour, butter and desiccated coconut, using you fingers until you get a dough with sand consistency. Sprinkle over the fruits and bake for about 45-50 min at 170 C, until the quinces are cooked and you can easily poke them with a skewer and the topping is lovely golden.
Serve warm, with almond flakes and mascarpone :) For the Baby-friendly version skip the almond flakes or finely grind them. I drizzled some maple syrup over it all, OMG, insanely yummy, enjoy!