Tiramisu baby friendly. Pentru că aveam mascarpone în frigider am zis să încerc ceva „dulce” și pentru bebe Teo, și am pregătit acest Tiramisu baby friendly, însiropat cu lapte, carob, vanilie, cu blat de biscuiți Organix pentru bebeluși și cremă doar din mascarpone și iaurt :) Nu putea lipsi toppingul pudrat de carob, o bunătate a ieșit! :)

Ingrediente (2 porții):

Cod de reducere 🎁

Dacă vă plac tacâmurile de antrenament, bolul pisicuța, placemat-ul din poze și muuulte alte produse minunate pentru copii de la Dodoli, vă ofer codul de reducere MADELINE8, pentru orice comandă de minim 60 de lei :)

Mod de preparare

1. Mărunțim biscuiții, îi rupem ușor cu mâna. 2. Separat punem pe foc într-un ibric mic laptele, vanilia, o linguriță de carob și siropul de arțar, dacă folosiți (e 100% opțional :) Încălzim puțin laptele și amestecăm bine, doar cat să se omogenizeze tot. 3. Amestecăm într-un bol brânza mascarpone cu iaurtul.

Acum, pt asamblare, împărțim în 4 toate cele 3 elemente: siropul de lapte, biscuiții mărunțiți și crema :) Eu am pus crema într-un poș, ca să o pot pune mai frumos în cupe, dar se poate pune direct cu lingurița :)

Punem în 2 cupe din biscuitii mărunțiți, îi insiropăm cu laptele cu carob & bunătăți :) Punem din crema mascarpone peste biscuiți. Adăugăm încă un strat de biscuiți, îi insiropăm, apoi terminăm cu restul de cremă și pudrăm carob deasupra. Poftă mare, pitici! :)

Dacă doriți, puteți înjumătăți cantitățile, să faceți 1 singură porție, fix cât mănâncă piticul o dată :) Vă invit să descoperiți muuulte alte rețete baby friendly aici.

ENGLISH VERSION

Pentru că aveam mascarpone în frigider am zis să încerc ceva „dulce” și pentru bebe Teo, și am pregătit acest Tiramisu baby friendly, însiropat cu lapte, carob, vanilie, cu blat de biscuiți Organix pentru bebeluși și cremă doar din mascarpone și iaurt :) Nu putea lipsi toppingul pudrat de carob, o bunătate a ieșit! :)

Ingredient (2 servings):

  • 50 g baby friendly biscuits
  • 50 ml milk
  • 150 g mascarpone cheese
  • 100 g yogurt
  • 1 tsp carob + extra for the topping
  • 1/4 tsp vanilla powder
  • 1 tsp maple syrup (optional)

1. Crumble the biscuits with your hands. 2. Separately put in tiny saucepan the milk, carob, vanilla and a little maple syrup, if you use (it’s 100% optional). heat the milk and stir until all is dissolved. 3. Mix the mascarpone and yogurt in a large bowl.

Now, to assemble the Tiramisu, divide all 3 components in 4: crumbled biscuits, milk syrup and cream. I put the cream in a piping bag, for easier handling :)) Put in 2 ice cream bowls crumbled biscuits, pour over them the carob milk, add the cream. Then repeat with the rest of biscuits, milk and cream. Powder with carob and enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *