Am început anul cu mâncăruri predominant low carb, ca să dau jos vreo 2kg, dar și pt sănătate, energie și vitalitate :) Rețetele low carb sunt foarte gustoase și hrănitoare, azi am pregătit fasole bătută low carb, după rețetele Cristinei Ioniță și Nataliei de la Rețete LCHF. Foarte foaaarte bună această fasole bătută, aromată și gustoasă, merge bine cu legume proaspete sau pe o pâine low carb :) Nu mai zic cum ar merge cu niște cârnăciori proaspeți la Airfryer… Drool :))

Ingrediente:

  • 450g fasole galbenă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 lg ulei de măsline
  • 1 lg tahini (pastă de susan)
  • 1 lg suc de roșii (fără zahăr)
  • sare, piper
  • Ceapa calită:
  • 2 lg ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 2 lgț suc de roșii (fără zahăr)

Fierbem fasolea păstăi până e fragedă, eu am folosit fasole congelată. O scurgem bine și o punem într-un bol alături de: usturoi, ulei de masline, pasta de susan (tahini), puțin suc de roșii, sare și piper.

Omogenizăm bine cu blenderul până suntem mulțumiți de consistență. Separat călim ceapa feliată în uleiul de măsline, adăugând la sfârsit și puțin suc de roșii pt culoare :) Punem toppingul de ceapă călită rumenită deasupra și servim imediat această fasole bătută low carb. Dar e bună și rece, FYI. Poftă mare!

Muuulte alte rețete low carb găsiți AICI. Spor la slăbit! :)

ENGLISH VERSION

I started this year mostly with low carb meals, to lose about 2 kgs, but also for my health and energy :) Low carb recipes are very tasty and nutritious, today I made this amazing low carb string beans dip, from the recipes of Cristina Ioniță and Natalia from Rețete LCHF. SO yummy, perfect with fresh veggies, not to mention some fresh air fried sausages… Drool :))

Ingredients:

  • 450 g yellow string beans
  • 2 garlic cloves
  • 2 tbsp olive oil
  • 1 tbsp tahini (sesame paste)
  • 1 tbsp tomato juice
  • salt, pepper
  • Sauteed onion:
  • 2 tbsp olive oil
  • 1 red onion
  • 2 tsp tomato juice

Boil the string beans until tender, I used frozen yellow string beans. Drain well and put it in a bowl along with the: garlic, olive oil, tahini, a little tomato juice (sugar free ofc), salt and pepper.

Blend until it reached desired smoothness. Separately saute the thinly sliced onion in the olive oil and browned, add a little tomato juice in the end, for color. Serve this string beans dip with the sauteed onion on top. It’s delicious also cold. Enjoy!

Lasă un răspuns