Azi avem încă un desert fabulos low carb și fără zahăr, cheesecake proteic cu ciocolată, e fin, cremos, aromat, pfoai! L-am servit cu fructe de pădure și topping din crema de ciocolată fără zahăr by Secretele Ramonei, de unde am luat și pudra proteică, sunt produse excepționale! (#NotSponsored) Trebuie neapărat să încercați și voi rețeta aceasta, se face și super ușor, amesteci tot cu mixerul, coci și gata :) Aveți AICI și rețeta în format video.

Ingrediente (8 porții):

Punem în bolul mixerului ouăle și îndulcitorul, le batem puțin, adăugăm apoi restul ingredientelor, pe rând: brânza de vaci și ricotta, iaurtul, pudra proteică, pudra de cacao, vanilia și romul sau esența de rom (eu nu am mai avut rom).

Mixăm până compoziția e fină și omogenă. Turnăm totul într-o formă de tort cu 8 cavități individuale* (găsiți AICI), și coacem acest cheesecake proteic aprox 40 min la 170C, până tremură fff puțin și e usor ferm la atingere :)

După ce s-a răcit, scoatem feliile din forme și servim acest minunat cheesecake proteic cu fructe de pădure deasupra, niste cremă de ciocolată fără zahăr, ca aceasta. Demențial pofta mare!

*Se poate coace și într-o formă rotundă de tort (aprox 20cm diametru) tapetată cu hârtie de copt, dar mie mi s-a părut mai comod și rapid acum să nu mai tapetez nimic :)) Și nici nu s-a lipit nimic, nu am avut grijă că nu tai egal feliile, win win pt toată lumea :D

ENGLISH VERSION

Today we have another fabulous low carb sugar free dessert: protein chocolate cheesecake, it’s so smooth, silky and creamy, OMG! I served it with raspberries and sugar free protein chocolate spread. You’ve GOT to try this recipe, it’s so easy and fool proof, you just mix everything bake and that’s it! :)

Ingredients (8 servings):

  • 4 eggs
  • 250 g ricotta
  • 150 g cottage cheese
  • 150 g greek yogurt
  • 100 g sweetener (erythritol)
  • 1/2 tsp vanilla powder
  • 30 g cocoa
  • 100 g protein powder (chocolate flavored)
  • 1 tbsp rum or rum essence
  • topping: berries and sugar free chocolate spread

Put in the mixer bowl the eggs and sweetener, beat them a little, then add the rest of the ingredients: cottage cheese, ricotta, yogurt, protein powder, vanilla and rum or rum essence (I didn’t have rum).

Mix until the texture is smooth. Pour everything in a silicone cake pan with individual cavities and bake for about 40 min at 170 C, until just a little jiggly and slightly firm to the touch :) After it has cooled, take the slices out of the pan apnd serve with berries and sugar free chocolate spread. Divine, enjoy!

Lasă un răspuns