Azi avem încă un desert fabulos low carb și fără zahăr, cheesecake proteic cu ciocolată, e fin, cremos, aromat, pfoai! L-am servit cu fructe de pădure și topping din crema de ciocolată fără zahăr by Secretele Ramonei, de unde am luat și pudra proteică, sunt produse excepționale! (#NotSponsored) Trebuie neapărat să încercați și voi rețeta aceasta, se face și super ușor, amesteci tot cu mixerul, coci și gata :) Aveți AICI și rețeta în format video.
Ingrediente (8 porții):
- 4 ouă
- 250g ricotta
- 150g brânză de vaci
- 150g iaurt grecesc
- 100g îndulcitor (eritritol)
- 1/2 lgț pudră de vanilie
- 30g cacao
- 100g pudră proteică cu ciocolată
- 1 lg rom Stroh sau esență de rom
- topping: fructe de pădure, cremă de ciocolată sau cremă de ciocolată albă
Punem în bolul mixerului ouăle și îndulcitorul, le batem puțin, adăugăm apoi restul ingredientelor, pe rând: brânza de vaci și ricotta, iaurtul, pudra proteică, pudra de cacao, vanilia și romul sau esența de rom (eu nu am mai avut rom).
Mixăm până compoziția e fină și omogenă. Turnăm totul într-o formă de tort cu 8 cavități individuale* (găsiți AICI), și coacem acest cheesecake proteic aprox 40 min la 170C, până tremură fff puțin și e usor ferm la atingere :)
După ce s-a răcit, scoatem feliile din forme și servim acest minunat cheesecake proteic cu fructe de pădure deasupra, niste cremă de ciocolată fără zahăr, ca aceasta. Demențial pofta mare!
*Se poate coace și într-o formă rotundă de tort (aprox 20cm diametru) tapetată cu hârtie de copt, dar mie mi s-a părut mai comod și rapid acum să nu mai tapetez nimic :)) Și nici nu s-a lipit nimic, nu am avut grijă că nu tai egal feliile, win win pt toată lumea :D
ENGLISH VERSION
Today we have another fabulous low carb sugar free dessert: protein chocolate cheesecake, it’s so smooth, silky and creamy, OMG! I served it with raspberries and sugar free protein chocolate spread. You’ve GOT to try this recipe, it’s so easy and fool proof, you just mix everything bake and that’s it! :)
Ingredients (8 servings):
- 4 eggs
- 250 g ricotta
- 150 g cottage cheese
- 150 g greek yogurt
- 100 g sweetener (erythritol)
- 1/2 tsp vanilla powder
- 30 g cocoa
- 100 g protein powder (chocolate flavored)
- 1 tbsp rum or rum essence
- topping: berries and sugar free chocolate spread
Put in the mixer bowl the eggs and sweetener, beat them a little, then add the rest of the ingredients: cottage cheese, ricotta, yogurt, protein powder, vanilla and rum or rum essence (I didn’t have rum).
Mix until the texture is smooth. Pour everything in a silicone cake pan with individual cavities and bake for about 40 min at 170 C, until just a little jiggly and slightly firm to the touch :) After it has cooled, take the slices out of the pan apnd serve with berries and sugar free chocolate spread. Divine, enjoy!