Vă tot „ameninț” cu rețeta de budincă de vanilie baby friendly de vreo săptămână, însă lately am lucrat la noul look al blogului și am modernizat homepage-ul (care acum e super organizat și frumos, deh, orice mamă își laudă puii :)) So, iată, finally, o super budincă de vanilie baby friendly, fină și cremoasă, bună la mic dejun sau gustare/desert. Puteți umple și o tartă sau mini tarte cu ea. Noi am servit-o cu vișine, biscuiți pt pitici și fulgi de cocos, yummmm! :) Rețeta Video AICI.

Ingrediente (2-4 porții):

Omogenizăm bine cu un tel gălbenușurile și amidonul (sau făina). Separat, punem laptele la fiert cu pudra de vanilie (sau puteți folosi o păstaie de vanilie tăiată în jumătate, scobiți semințele acesteia și le puneți în lapte cu tot cu păstaia, pe care o scoateți înainte să adăugați gălbenușurile).

În amestecul de ouă punem treptat câteva linguri de lapte cald, să nu se brânzească toată treaba când turnăm ouăle în laptele ferbinte :) Batem bine amestecul de ouă și amidon cu puțin lapte, apoi îl turnăm în crăticioară și amestecăm energic și constant cu telul până crema începe să se îngroașe.

Puteți adăuga și 1-2 linguri de sirop de arțar, după gust, daca dorit, eu am pus una.

La final încorporăm o lingură de unt, pentru cremozitate și nutrienți :) (pentru dezvoltarea creierului, copii au nevoie de grăsimi din lactate, nu de variantele degresate). Turnăm crema în boluri și o servim fie simplă, fie cu ce dorim, eu am pus biscuiti Organix, fulgi de cocos și vișine fără sâmburi (și tăiate în jumătate). Poftă mare, pitici! :)

*Dacă puneți făină în loc de amidon, preparatul nu mai este fara gluten. Poate vă place și această cremă de „zahăr ars” baby friendly :) Budincă de vanilie baby friendly.

ENGLISH VERSION

I kept „threatening” you with this recipe, but I have been working on my homepage new design, it’s super cute and organized now :) So, here is a fab recipe for kids: baby friendly vanilla custard, smooth, creamy and delicious. I served it with sour cherries, desiccated coconut and baby friendly biscuits. You can also use it as tarts and mini tarts filling.

Ingredients (2-4 servings):

  • 500 ml milk 3.5% fat
  • 3 egg yolks
  • 30 g cornstarch (or flour*)
  • 1/2 tsp vanilla powder (or 1 vanilla bean)
  • 1 tbsp maple syrup (optional)
  • 1 tbsp butter (20 g)
  • fruit, desiccated coconut for serving

Mix well the egg yolks and cornstarch with a whisk. Separately put the milk and vanilla powder in a saucepan and bring to a boil over low heat (or you can use a vanilla bean, split it lengthwise, spoon the seeds and add them into the milk, along with the pod as well, but remove the pod before adding the yolks).

Add a few tablespoons of warm milk into the egg mix, so that everything does not turn into scrambled eggs :)) Combine well, then pour the egg mix into the rest of the milk in the saucepan. Now constantly stir until the cream starts to thicken. You can add a little maple syrup if you want, I added just 1 tablespoon.

In the end fold in the cube of butter for richness and extra nutrients (babies and children need full fat dairy for their brain development, not low fat ones). Pour into bowls and serve either plain, or with you favorite topping, we used sour cherries, biscuits and coconut :) Enjoy!

Lasă un răspuns