O mâncare de fasole păstăi e perfectă și ușoară, vara, în sezonul fasolei păstăi. Și se face repede, e gutoasă, hrănitoare și sănătoasă. Poate fi servită ca atare, caz în care e și de post, sau ca garnitură la o friptură :) Eu am mâncat-o cu niște pâine low carb, ca să fie și o masă dietetică :) Enjoy! Rețeta video AICI și mai jos.
Ingrediente:
- 500g fasole păstăi
- 2 lg ulei (de măsline)
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei gras
- 2 morcovi mici
- 500ml suc de roșii
- câteva fire de mărar
- sare, piper
Curățăm fasolea păstai (am luat una de la secțiunea Save me de la Freshful :), îi tăiem capetele și o tăiem în dimensiunea dorită. Tocăm ceapa, morcovii, usturoiul, ardeiul gras.






Încălzim uleiul într-o tigaie (folosesc tigaia de biogranit din acest superb set de la Karaca, aveți 25% reducere cu codul MADALINA25), rumenim la foc mic ceapa, usturoiul și morcovii. După ce s-au înmuiat foarte puțin, adăugăm ardeiul gras, fasolea păstăi, sucul de roșii, sare, piper. Amestecăm ușor totul.






Gătim totul la foc mic-mediu pănă fasolea e gătită, DAR încă puțin crunchy-crocantă, nu fleșcăită :)) Adăugăm mărarul tocat și servim caldă această mâncare de fasole păstăi. Poftă mare!


Alte rețete de post AICI.
Rețeta video
Coming soon…
ENGLISH VERSION