Mucenici muntenești la multicooker. De mică mi-au plăcut cel mai mult mucenicii muntenești, adică cei cu zeamă dulce și aromată, mmmmm… Don’t get me wrong, nu refuz niște mucenici moldovenești (sunt și jumătate moldoveancă :) pufoși și însiropați, daaaar, aceștia muntenești sunt iubirea mea :)) Azi i-am făcut fără zahăr și la multicooker, au ieșit super, voi repeta experiența :) Vouă care vă plac mai mult? Rețeta video AICI :)
Ingrediente:
- 200g mucenici muntenești
- 200g Green Sugar (sau îndulcitorul preferat)
- 1 baton de scorțișoară
- 1/2 lgț pudră de vanilie (sau 1 păstaie de vanilie)
- 2 lg rom Stroh* sau 2 lgț esenta de rom
- coaja rasă de la 1 lămâie bio/netratată
- coaja rasă de la 1 portocală bio/netratată
- 2 L apă
- 200g nucă măcinată
- scorțișoara pudră
Punem în vasul multicookerului: apa, mucenicii, îndulcitorul folosit și batonul de scorțișoară. Dacă folosiți păstaie de vanilie, puneți-o și pe aceasta acum, după ce o tăiați pe lungime și îi scobiți semințele. Punem capacul, îl rotim spre poziția Închis, rotim și valva de presiune spre poziția Închis.






Setăm multicookerul pe Manual, High pressure, 10 minute. După ce timpul a expirat, lăsăm aparatul să elibereze natural presiunea 15-20 de minute, apoi rotim cu grijă valva de presiune spre poziția Deschis deschidem capacul, înlăturăm batonul de scorțișoară.
Adaugăm minunatele arome naturale: scorțisoara pudră, vanilie, rom, coaja rasă de lămâie și portocală . Adăugăm și cam 1/2 din nuca măcinata (restul de nucă se adaugă la servire). F important: acum lăsăm totul în vasul fierbinte, eventual și pe Keep warm, să se îmbine aromele :)





Servim acești mucenici muntenești la multicooker cu extra nucă măcinată și extra scorțișoarp pudră. Poftă mare! Mucenici muntenești la multicooker.
ENGLISH VERSION
Coming soon…