Mucenici muntenești la multicooker. De mică mi-au plăcut cel mai mult mucenicii muntenești, adică cei cu zeamă dulce și aromată, mmmmm… Don’t get me wrong, nu refuz niște mucenici moldovenești (sunt și jumătate moldoveancă :) pufoși și însiropați, daaaar, aceștia muntenești sunt iubirea mea :)) Azi i-am făcut fără zahăr și la multicooker, au ieșit super, voi repeta experiența :) Vouă care vă plac mai mult? Rețeta video AICI :)

Ingrediente:

Punem în vasul multicookerului: apa, mucenicii, îndulcitorul folosit și batonul de scorțișoară. Dacă folosiți păstaie de vanilie, puneți-o și pe aceasta acum, după ce o tăiați pe lungime și îi scobiți semințele. Punem capacul, îl rotim spre poziția Închis, rotim și valva de presiune spre poziția Închis.

Setăm multicookerul pe Manual, High pressure, 10 minute. După ce timpul a expirat, lăsăm aparatul să elibereze natural presiunea 15-20 de minute, apoi rotim cu grijă valva de presiune spre poziția Deschis deschidem capacul, înlăturăm batonul de scorțișoară.

Adaugăm minunatele arome naturale: scorțisoara pudră, vanilie, rom, coaja rasă de lămâie și portocală . Adăugăm și cam 1/2 din nuca măcinata (restul de nucă se adaugă la servire). F important: acum lăsăm totul în vasul fierbinte, eventual și pe Keep warm, să se îmbine aromele :)

Servim acești mucenici muntenești la multicooker cu extra nucă măcinată și extra scorțișoară pudră. Poftă mare! Mucenici muntenești la multicooker.

ENGLISH VERSION

Ingredients:

  • 200 g mucenici pasta
  • 200 g Green Sugar (or favorite sweetener)
  • 1 cinnamon stick
  • 1/2 tsp vanilla powder (or 1 vanilla bean)
  • 2 tbsp Stroh rum or 2 tsp rum essence
  • grated zest of 1 organic lemon
  • grated zest of 1 organic orange
  • 2 L water
  • 200 g ground walnuts
  • cinnamon

Coming soon…

Lasă un răspuns