Budincă de ricotta și zmeură. O rețetă baby friendly suuuper simplă, rapidă și gustoasă din practic doar 3 ingrediente: ricotta, ouă și zmeură :) Am adăugat puțină miere și coajă de lămâie, dar acestea sunt opționale. Zmeura își lasă zeama dulce acrișoară în crema fină de ricotta și ouă, mmmm…. Bună de tot, poftă mare pitici! :) Vă invit să vizionați rețeta video AICI :)

Ingrediente (3 porții):

Punem într-un bol brânza ricotta, ouăle, mierea (sau sirop de arțar etc, dacă vreți să folosiți îndulcitor, se poate și fără), coaja rasă de la o lămâie bio/netratată.

Batem bine cu telul amestecul pâna e fin și cremos. Turnăm compoziția în 3 forme ramekin termorezistente, coacem 10 min la 170C. Apoi adăugăm și zmeura, și mai coacem încă 20 de min budincile, până tremură doar f puțin centrul și sunt „închegate”. Nu punem de la început zmeura ca să nu se scufunde :))

Budinca e mai umflățica atunci când o scoatem din cuptor, apoi se desumflă puțin :) Puteți presăra deasupra pudră de zmeură liofilizată, arată foarte drăguț. Delicioasă această budincă de ricotta și zmeură, e bună și caldă, și rece, poftă mare!

ENGLISH VERSION

A baby friendly super simple recipe made from basically 3 ingredients: ricotta cheese, eggs and raspberries. I added a drizzle of honey and lemon zest, but those are optional. The raspberries leave their sweet and sour juice into the smooth ricotta egg mixture, mmmmmm… Super yummy!

Ingredients (3 servings):

  • 250 g ricotta cheese
  • 2 eggs
  • 1 tsp honey/maple syrup
  • grated zest of 1/2 organic lemon
  • 50 g raspberries
  • Topping: freeze dried raspberries

Put all the ingredients except raspberries sin a bowl: ricotta, eggs, honey (or maple syrup etc, you can skip the sweetener), grated zest of 1 organic lemon.

Whisk until smooth, then pour into 3 small ramekins and bake for 10 min at 170 C. After that, add the raspberries (we do that so that they don’t sink :) Bake 20 more min until slightly firm and just a little jiggly in the center.

The souffles are a little fluffy when you take them out of the oven, they will deflate. You can sprinkle some freeze dried raspberries on top, to make them even prettier, if you want :) This souffle is super yummy, enjoy!

Lasă un răspuns