Print Friendly, PDF & Email

Papanași baby friendly la cuptor. Am fost la munte în weekend și ne-am întors cu o urdă proaspătă de țară, mmmm, mamă mamă… :) Și cum la munte gazdele ne-au răsfățat cu papanași, mi-a venit ideea să îi fac și lui bebe Teo o super variantă de papanași baby friendly la cuptor, pe care i-am copt în forme de cakepops, arată atât de drăgălași :) Also, am pentru voi codul de reducere Madeline8 pentru produsele Dodoli, pentru că știu că mă veți întreba de unde e farfuria drăguță compartimentată în poze :)

Ingrediente (20 mini buc):

  • 250g urdă (sau ricotta)
  • 2 ouă
  • 5 lg griș (50g)
  • smântăna și dulceață fără zahăr pentru servit

Punem într-un bol urda (puteți folosi și o brânză de vaci grasă foarte bine scursă sau ricotta), grișul și ouăle și amestecăm bine totul cu o furculiță. Puteți folosi și mixerul; de asemenea puteți adăuga pudră de vanilie și coajă rasă de lămâie dacă doriți :) Sau miere dacă îi faceți pentru copii mai mari (sub 1 an mierea este interzisă din cauza riscului de botulism).

Dacă e prea moale compoziția (de la brânză se poate întâmpla), mai adăugați griș până obțineți o compoziție care se poate modela sub formă de biluțe.

Punem biluțe cât o minge de pin pong în forma de silicon de cake pops (în jumătatea FĂRĂ găurele, firește :) și coacem papanașii timp de 30 de min la 170C, până se rumenesc frumos. Eu am pornit ventilația în ultimele 10 minute. Super simplu de făcut, drăguți și sunt delicioși!

I-am servit cu smântănă și dulceață, pentru copii mici mie mi se par foarte ok mărcile: Dalfour, Bun de tot sau magiunul simplu de prune, făcut doar din prune :) Later edit: i-am servit și în varianta sărată, pe post de gustare cu legume :)

ENGLISH VERSION

We took a trip in the mountains this weekend and we got some fresh cheese, mmmmmm… :) And we ate some delicious Romanian cheese donuts, so I made a baby friendly version for Teo, too :) I used cake pops molds, they look just so lovely! And served them with sugar free preserve and sour cream.

Ingredients (20 mini pcs):

  • 250 g sweet fresh cheese (or ricotta)
  • 2 eggs
  • 5 tbsp semolina (50 g)
  • sour cream and sugar free preserve for serving

Punt the cheese (you can use fat cottage cheese, too, or ricotta), semolina and eggs in a bowl, mix well with a fork. You can use a little vanilla powder or lemon zest if you want :) Or honey, is making them for toddlers, just keep in mind honey is forbidden for babies under 1 year old because of botulism risk.

Make small balls and put them in a cake pop mold, then just bake them for about 30 min at 170 C, until lovely golden and crispy on the surface. I turned the ventilation on in the last 10 min. Enjoy!

Lasă un răspuns