Print Friendly, PDF & Email

Un desert fabulos de toamnă: prăjitură cu dovleac la multicooker. Se face foarte ușor, rapid și e delicioasă! Iar cu ocazia Crocktober, aveți cadou un set de ustensile de gătit și codul de reducere MADELINE10 la achiziția unui multicooker Crockpot Turbo Express de la CrockPot România(până pe 20 octombrie inclusiv). Mai multe detalii pe pagina mea despre Multicooker AICI. Rețeta video AICI.

Ingrediente (6 porții):

  • 150g făină
  • 1 lgț scorțișoară
  • 1 lgț praf de copt
  • 100g unt
  • 130g zahăr brun
  • 1 ou
  • 150g dovleac copt
  • Topping:
  • 100g cremă de brânză
  • 3 lg sirop de artar
  • 2 lg sirop de caramel
  • 2 lg nuci tocate

Batem zahărul cu untul (moale la temperatura camerei) folosind mixerul. Adăugăm apoi oul și dovleacul copt (sau fiert) pasat cu furculița.

Adăugăm și ingredientele uscate: făina, praful de copt, scorțișoara. Omogenizăm bine totul, apoi ungem forma de silicon cu ulei și turnăm compoziția în ea. Batem ușor forma de blat pentru a se nivela compoziția și a elimina bulele de aer. O înfășurăm în folie de aluminiu sau hârtie de copt.

Punem grătarul multicookerului în aparat, turnăm 250ml de apă și așezăm forma cu prăjitura pe grătar. Punem capacul, îl rotim spre poziția Închis, rotim și valva de presiune spre poziția Închis și setăm aparatul pe 40 min, High Pressure. Cei cu CrockPot Turbo Express pot apăsa si pe funcția Turbo pentru a scurta și mai mult (cu 40%) timpul de gătire :)

După ce timpul s-a scurs, lăsăm aparatul 10 min, apoi rotim cu grijă valva de presiune spre poziția Deschis. Desfacem capacul, scoatem prăjitura și o răsturnăm pe un platou.

Pentru topping batem crema de brânză cu sirop de arțar până e mai fluidă. O întindem pe prăjitură, turnăm sirop caramel și nuci mărunțite. Demențială această prăjitură cu dovleac la multicooker! Poftă mare!

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns