Print Friendly, PDF & Email

De +10 ani de când suntem împreună, iubitul meu mi-am toooot zis că îi plac tăițeii de casă. Dar eu nu, Batman, Batman, de ce să îmi pierd timpul să fac paste când se găsesc pe toate drumurile, right? :)) Dar cum tocmai am primit de la KitchenShop accesoriul pentru foi de paste pentru mixerul meu KitchenAid, finally, am făcut tăiței de casă cu lapte :) Eheee, ok, acum știu de ce sunt suuper bune și diferite pastele proaspete de casă :) Rețeta video AICI.

Ingrediente (4 porții):

  • 100g făină
  • 1 ou
  • 1 L lapte
  • 1-2 lg miere (sau alt îndulcitor)
  • 1/2 lgț pudră sau extract de vanilie

Punem în bolul mixerului oul și făina și îl pornim să le amestece până obținem o bilă de aluat. Dacă nu se leagă, adăugați 1-2 linguri de apă, ceea ce am făcut și eu :) Transferăm aluatul pe blatul de lucru pudrat cu făină și îl aplatizăm ușor.

Montăm accesoriul pentru foi de paste la mixerul cu bol KitchenAid, presărăm puțină făină peste accesoriu, setăm la 1, adică cea mai mare grosime, Pornim mixerul pe viteza 1 și trecem bucata de aluat prin accesoriu, repetăm de 1-2 ori.

Apoi setăm o grosime mai subțire, la 2, și tot așa până obținem grosimea dorită, 8 cel mai subțire. La 5 de exemplu, puteți face foi pentru lasagna, FYI :)

Așezăm foaia de paste obținuta pe suprafață pudrată cu făină, o tăiem în vreo 5 bucăți pe care presărăm făină, le rulăm și apoi le tăiem cât de subțire putem. Desfacem și răsfirăm taițeii, îi lăsăm puțin la uscat. Am obținut fix 160g de tăiței din aceste cantități.

Îi fierbem în laptele cu vanilie aprox 10 minute, în funcție de grosime timpul de fierbere poate fi +/-. Eu am fiert doar 100g, să rămână tăiței uscați și pentru poze :))) Voi îi puteți fierbe pe toți. La final adăugăm miere sau ce îndulcitor doriți. Ies 4 castronele din aceste cantități. Poftă mare!

tăiței de casă cu lapte

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns