Print Friendly, PDF & Email

A avut MEGA succes înghețata de fistic și mascarpone și, căutând pentru voi variante de pastă sau unt de fistic cu ingrediente ok (pe care le-am și adăugat în articol ulterior), am zis să încerc să fac și eu unt de fistic. Ei bine, fix asta am făcut și mă felicit pentru asta :)) A ieșit atât de cremos și delicios, vai de mine! :) Poate fi folosit la înghețată, cheesecake, creme pt torturi & prăjituri, tiramisu, clătite, granola, terciuri, you name it :) Reteta Video AICI si mai jos.

Ingrediente:

Acum, în mod normal se folosește fistic crud pe care îl coacem noi în cuptor, să se elibereze uleiurile (7-8 min la 180C). Practic, eu acum am luat-o pe scurtătură și am folosit fistic decojit și prăjit de la Lidl, cel în punguțe mici de 70g (care au și preț bunicel, FYI :)

Avem nevoie de un blender de mare putere sau robot de bucătărie puternic, cu o putere de minim 800-1000W. Punem fisticul în blender și mixăm mult și bine :)) Până devine cât mai fină pasta.

Acum, dacă mixați și mixați și mixați etc, la un moment dat untul va fi f cremos, eu nu am mai avut răbdare (plus că Vitamixul meu are +10 ani) și am adăugat ulei de cocos, dar a ieșit superbă consistența, nu regret nimic :)) Dacă nu vă place aroma de cocos, folosiți pur și simplu ulei de cocos dezodorizat and that’s it!

Punem acest delicios unt de fistic într-un borcan. Atenție, având ulei de cocos, se va întări la rece, deci nu îl țineți în frigider decât dacă vreți să fie mai ferm. Din aceste cantități mi-a ieșit un borcan de aprox 350ml. Pâinea din imagini este una low carb, Aruna Benefica, despre care am scris AICI. Poftă mare!

Rețeta video

Articolul conține unele linkuri afiliate.

ENGLISH VERSION

Ingredients:

  • 400g pistachio, shelled
  • 3-4 tbsp coconut oil

Coming soon… :)

Lasă un răspuns