Print Friendly, PDF & Email

Înghețată de fistic și mascarpone. Îmi plac înghețatele cu mascarpone pentru că sunt fine, cremoase și nu fac ace de gheață datorită grăsimii din acest tip de brânză :) Azi am făcut înghețată de fistic și mascarpone, a ieșit wow wow wow! :) Neapărat să o încercați și voi, are gust de înghețată de fistic din aceea adevărată, fix ca la gelaterie. Eu nu am pus matcha, să pape și fetele (oricum matcha e doar pt extra culoare), dar mie îmi place mai mult culoarea aceasta naturală de verde pastel :) Puteți înjumătăți cantitățile, but why would you? :)))))) GE-NI-A-LĂ! Rețeta video AICI.

Ingrediente:

  • 500g mascarpone
  • 4 lg pastă de fistic
  • 4 linguri miere* (sau îndulcitorul preferat, Green Sugar, eritritol etc)
  • 1 lgț extract de vanilie
  • 1 lgț matcha* (opțional, pt culoare)
  • 400ml smântână lichidă neîndulcită
  • 60g fistic crud (opțional)

Mixăm brânza mascarpone cu pasta de fistic, vanilia și îndulcitorul (eu am pus miere să fie baby friendly, dacă vreți să fie low carb, folosiți eritritol de exemplu sau Green Sugar lichid :) Am folosit pastă de fistic 100% de aici. Săptămâna următoare vor avduce la Lidl pastă de fistic (e și cu zahăr, dar ca să știți). Separat batem smântâna lichidă până aproape obținem frișcă, deci e aerată și pufoasă.

Combinăm cele 2 amestecuri ușor, cu mișcări circulare. Puteți încorpora la final fistic crud tocat pentru un element crunchy, eu nu am pus, am presărat doar ca topping în bolul meu :) Turnăm crema într-un recipient în congelator și/sau o puteți pune în forme de înghețată.

Eu am pus într-o caserolă măricică și în 6 forme micuțe pt înghețată pt Teo, ei îi place înghețata pe băț :) Plus un mic castronel de înghețată neînghețată, pe care mâncat-o așa, goală :)) *Baby friendly: folosiți miere doar pt copiii +1an și neapărat omiteți matcha, conține cofeină. Poftă maaare!

Rețeta video

ENGLISH VERSION

Ingredients:

  • 500 g mascarpone
  • 4 tbsp pistacchio paste
  • 4 tbsp honey (or favorite sweetener)
  • 1 tsp vanilla extract
  • 1 tsp matcha* (optional, for extra color)
  • 400 ml heavy cream, un sweetened
  • 60g raw pistacchio (optional)

Coming soon… :)

Lasă un răspuns