Print Friendly, PDF & Email

Aveam în frigider 2 cutii de mascarpone luate la o ofertă acum ceva timp și mi-a venit ideea să încerc o pască fără aluat cu mascarpone :) A ieșit super fină și delicioasă, cu siguranță voi mai repeta rețeta și sper să o încercați și voi de Paște :) Am făcut-o fără zahăr, iar dacă folosiți în loc de stafide merișoare, aronia sau goji, e și un desert low carb fabulossss :) Rețeta video AICI.

Ingrediente:

  • 500g mascarpone
  • 4 ouă
  • 250ml smântână lichidă
  • 120g îndulcitor*
  • 50g făină de cocos* (sau 100g amidon)
  • 1 lgț praf de copt
  • 1/2 lgț pudră de vanilie
  • 2 lg rom sau 2 lgț esență de rom
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 100g stafide* (goji, merișoare, aronia)

Cu 2 ore înainte lăsăm la hidratat stafidele în rom. Batem ouăle întregi cu îndulcitorul (sau zahărul), adăugăm brânza mascarpone și smântâna lichidă (neîndulcită și, ideal, fără caragenan). Mixăm până la omogenizare.

Cernem ingredientele uscate: făina de cocos (sau amidonul, au rolul de a închega compoziția), praful de copt, vanilia. La final încorporăm coaja rasă de lămâie și stafidele hidratate. Turnăm compoziția într-o formă rotundă de 23cm diametru tapetată cu hârtie de copt (și bază detașabilă).

Coacem pasca aprox 1 oră la 170C, apoi o lăsăm în cuptor cu ușa întredeschisă încă aprox 30 de min. Trebuie răcită complet înainte de a o tăia felii. O putem pudra cu îndulcitor/zahăr pudră, eu am decorat-o și cu câteva căpșuni, să fie pretty :)

Poftă mare! Pască fără aluat cu mascarpone

*Low carb: în loc de stafide, folosiți goji, aronia sau merișoare deshidratate (neîndulcite). Și bineînțeles, un îndulcitor adecvat și făină de cocos, cum am folosit și eu :)

Rețeta video

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns