Aceasta reteta este de la si pentru bunica mea, care ne-a parasit in aceasta primavara, dar eu si Ilinca ne uitam in fiecare seara spre cer si ii spunem noapte buna, ca ne e tare dor de ea :) Imi facea ciocolata de casa cand eram mica si mi se parea cel mai bun dulce din LUME. Asa ca azi am reinterpretat reteta ei draga, la provocarea Edulcorem #NostalgieFaraZahar, pentru ca ce poate fi mai nostalgic decat dulcele pe care ti-l pregatea cu atata drag bunica?… Mama O, am facut ciocolata ta, insa fara zahar! :) Am mancat-o cu nostalgie si ganduri frumoase catre tine, stim ca zambesti acolo sus.

Ingrediente:

  • 250g lapte praf integral*
  • 150g unt 80%
  • 140g Edulcorem Stevia 1:1
  • 4-5 lg cacao
  • 1-2 lgt esenta de rom
  • 1 lgt extract de vanilie
  • 100g nuci si alune de padure

Punem pe foc intr-o craticioara nonaderenta indulcitorul Edulcorem si 120ml apa, amestecand pana se dizolva. Adaugam untul, vanilia si romul si amestecam pana se topeste untul.

Cernem pudra de cacao si laptele praf si le adaugam si pe ele, amestecam energic cu un tel pana la omogenizare, apoi incorporam nucile si alunele de padure.

Tapetam o forma de chec cu folie alimentara, turnam ciocolata si o introducem in frigider cam 2 ore sau pana se intareste si poate fi taiata cuburi frumoase :) Pofta mare la nostalgie dulce!

***

Ce pot sa ca spun, Edulcorem STEVIA este noua mea iubire :))) Adica un indulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana si Eritritol, cu ZERO calorii și ZERO indice glicemic. Este stabil termic, NU are gust amarui, ca alti indulcitori iar alt lucru foarte tare este ca are un excelent raport calitate-pret, fiind creat tocmai pentru cei care au restrictii alimentare (diabeticii de exemplu), dar isi doresc dulciuri sanatoase la pret accesibil! :) Si pate fi folosit in orice desert, creme, torturi, inghetate, briose, bauturi and so on. E genial, mi-am facut un mare stoc in camara :)))))

Galerie foto

*Pentru varianta keto/low carb folositi lapte praf de cocos, gasiti aici.

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *