De cand am aparatul de gaufre, tot experimentez  diverse retete si ma conving de fiecare data ca nu am dat banii degeaba, chiar e foarte util :) Azi am descoperit o reteta de friganele facute la aparatul de graufre, idee geniala de altfel, cum eu nu sunt fana prajeli in ulei :D Sa le incercati, va rog eu, imi veti multumi :) Pe langa faptul ca sunt extrem de gustoase, sunt si o idee buna de a resucita niste paine mai veche :)

Ingrediente (2 portii):

  • 4 felii mari de paine
  • 2 oua
  • 1 lg unt* topit
  • 100ml lapte*
  • 1/4 lgt scortisoara
  • 1/4 lgt extract de vanilie
  • 1-2 lg sirop de artar (optional)*
  • fructe pentru servit

Batem bine ouale, adaugam apoi laptele, untul topit, scortisoara si vanilia, omogenizam bine tot. Puteti face acest lucru si cu ajutorul blenderului. Inmuiem feliile de paine in acest amestec si le lasam 2-3 minute pe o tava, sa absoarba bine lichidul. Am folosit paine integrala cu seminte  si paine alba, pentru mine, respectiv sot :)

Asezam feliile de paine in aparatul preincalzit de gaufre, mai turnam putin din amestecul lichid peste ele sa fie imbibate biiiine de tot.  Lasam aparatul sa isi faca treaba, cam 3-5 minute, pana gaufrele sunt suficient de rumene. Le servim neaparat calde, noi am adaugat fructe deasupra, dar cred ca merg de minune si cu niste sirop de artar sau miere deasupra. Pofta mare! :)

Galerie foto

*Note: in caz de intoleranta la lactoza folositi ulei de cocos in loc de unt si un lapte vegetal (de migdale de exemplu). Omiteti indulcitorul pentru copii mici.

ENGLISH VERSION 

Since I got my waffle maker I keep convincing myself it wasn’t a waste of money, it’s super useful! :) Today I discovered you can make French toast using a waffle maker, which is great since I am not a fan of deep oil frying :D Do try these, you’ll thank me :) Besides being super delicious, they’re also a great idea to save some old bread.

Ingredients (2 slices):

  • 4 large bread slices
  • 2 eggs
  • 1 tbsp melted butter*
  • 100 ml milk*
  • 1/4 tsp cinnamon
  • 1/4 tsp vanilla extract
  • 1-2 tbsp maple syrup (optional)*
  • fruit for serving

Whisk the eggs, then add the milk, melted butter, cinnamon and vanilla. You can do this with a blender. Dip the bread slices in this mixture and let them rest on a tray for 2-3 min, to soak well.  I used white bread and wholewheat bread with seeds, for my husband an I :)

Place the bread slices in the waffle maker, drizzle some of the left liquid over them to get them very moist. Let the waffle maker do it’s thing for 3-5 min, until they are golden  enough. Serve warm with fresh fruit. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *