Pasta-de-ton1

Pateul de ton e unul din aperitivele mele preferate pentru ca e gustos si se face repede. Ideal pentru micul dejun, intins pe crackersi integrali si cu verdeturi alaturi, sau in rosii umplute.
Varianta mea contine telina in loc de crema de branza/unt, pentru a fi mai light si mai usor digerabil :) Pate de ton light.

Ingrediente

  • 1 conserva de ton
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa verde
  • 2 lg ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 legatura de marar
  • sare, piper

Fierbem telina, o lasam la racit putin, apoi o pasam cu furculita sau cu blenderul. Scurgem tonul si il amestecam cu piureul de telina si cu restul ingredientelor. Pofta mare!

ENGLISH VERSION

Tuna spread is one of my favorite appetizers because it’s tasty and easy to make. Perfect for breakfast, with whole grain crackers and vegetables or in stuffed tomatoes. My version contains celeriac instead of cream cheese/butter, to make it lighter and easier to digest :)

Ingredients

  • 1 tuna can
  • 1 small celeriac
  • 1 spring onion
  • 2 tbsp olive oil
  • juice of 1/2 lemon
  • 1/2 bunch of dill
  • salt and pepper

Boil the celeriac, let it cool a little, then puree it with a blender or fork. Drain the tuna and mix it in a food processor with the celeriac puree and other ingredients. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *