Albă ca Zăpada cu miere. Am pentru voi o prăjitură de vis, cu foi și cremă, adaptată pentru copii mici (+1an). Practic am combinat rețetele de Albă ca Zăpada și Albinița (prăjtura aceea cu foi cu miere și cremă de griș): avem așadar foi cu miere și cremă de lămâie îndulcită tot cu miere. Prăjiturile cu foi și cremă sunt feblețea mea, și aceasta nu face excepție :)) Prăjitura Albă ca Zăpada cu miere este o idee grozavă pentru Sărbători, care va îndulci întreaga familie, de la mic la mare :) Rețeta video AICI și mai jos.
Ingrediente foi:
- 150g unt
- 200g miere
- 100ml lapte
- 1 ou
- 500g făină + extra pt pudrat suprafața
- 1 lgț bicarbonat de sodiu
Cremă:
- 800ml lapte
- 80g amidon
- 4 gălbenușuri
- 200g miere
- 1 lgț vanilie
- coaja rasă de la 2 lămâi
- sucul de la 2 lămâi
- 200g unt
- nucă de cocos pt topping
Pentru această rețetă (și nu numai), ca să îmi ușurez munca, am apelat la Bringo🥰 Am comandat din aplicație de pe telefon toate ingredientele necesare plus ce îmi mai lipsea prin casă, iar livratorul mi-a adus comanda imediat! Timp în care eu am savurat o cafea și am lecturat o carte de rețete, #goals :) Iar prietenii mei de la Bringo vă oferă și codul MADELINE5, cod care vă asigură 5 livrări gratuite din Bringo la comenzi de peste 199 lei!🤩 Codul este valabil pana pe 31 ianuarie 2025.
Mod de preparare
Pentru foi: încălzim într-o crăticioara untul, mierea, oul, laptele. Ținem la foc mic compozitia, amestecând constant cu un tel până la omogenizare. O luăm de pe foc și o adăugăm peste făina amestecată cu bicarbonatul. Frământăm totul până obținem un aluat maleabil pe care îl împărțim in 4 (eu am folosit mixerul cu bol, dar se poate face și cu mâna).
Pe o suprafață pudrată cu făină, întindem cu sucitorul foile de dimensiunea unei tavi de aprox 23*35cm. Nu mi-au ieșit prea frumoase, dar nu m-a deranjat, mai multe margini de mâncat :)))) Înțepăm foile cu furculița și le coacem în cuptorul preîncălzit la 170C timp de 10-12 min, până se rumenesc extrem de puțin pe margini. Repetăm cu celelalte 3 foi și le lăsăm pe toate cele 4 să se răcească.
Pentru cremă: punem într-o cratiță amidonul, gălbenușurile, mierea, vanilia și puțin lapte (câteva linguri). Amestecăm cu un tel până nu mai avem cocoloașe, apoi adăugăm restul de lapte. Punem cratița pe foc și fierbem la foc mic, amestecînd frecvent, până crema se îngroașă.
După ce s-a răcorit puțin, adăugăm coaja rasă de lămâie și zeama de lămâie. Lăsăm crema la răcit la temperatura camerei cu folie deaspura, după care adăugăm untul (la temperatura camerei), îl încorporăm cu mixerul ușor, puțin câte puțin.
Pentru asamblare: punem într-o tavă folie alimentară, așezăm prima foaie și întindem 1/4 din cremă. Adăugăm altă foaie, încă 1/4 din cremă și repetăm până sus :) Presărăm fulgi de cocos, apoi învelim cu grijă prăjitura în folie și o ținem într-un loc răcoros până 2a zi sau chiar mai mult. Poftă mare!
Rețeta video
P.S. – mierea încălzită NU este toxică, vă invit să citiți acest articol :)
ENGLISH VERSION