Cele mai faine rețete ies când improvizezi cu ce ai prin frigider :))) Eu azi efectiv am vrut să salvez niște legume de la pieire: mulți morcovi cam uscați (pe care i-am pus peste noapte într-un bol cu apă, acest truc mă ajută cu rădăcinoasele ofilite) plus o conopidă bătrânică și 2 dovlecei tare urâței :)) A ieșit super această budincă de conopidă, dovlecei și morcovi! Și cu această ocazie am testat noul meu tocător de legume CookSmarter, vai! Cum este!! :)) Mix de legume pt ciorbă DIY și salată de boeuf scrie pe el :))

Ingrediente:

  • 2 dovlecei (470g)
  • 1 conopidă mică (500g)
  • 350g morcovi
  • 6 ouă
  • 200ml smântână lichidă
  • 500ml lapte
  • 200g brânză rasă
  • sare*

Puteți înjumătăți cantitățile, eu am avut muulte legume și am făcut o cantitate mare. So, decojim dovleceii și morcovii și îi tăiem cubulețe mici. Am folosit tocătorul CookSmarter despre care vă povestesc mai jos. Mărunțim conopida în robotul de bucătărie până devine orez de conopidă, cum i se spune :)

Punem toate legumele într-un bol mare, le amestecăm ca să le uniformizăm, apoi le transferăm într-o tavă termorezistentă măricică, a mea are 20*35 cm.

Peste legume turnăm uniform: laptele, smântâna lichidă, ouăle bătute bine, sare și la final, brânză rasă, una care se topește frumos gen cașcaval, emmentaler, cheddar etc (eu am avut mai puțină, nu chiar 200g). Coacem această delicioasă budincă de conopidă fix 60 min la 170C. E bună și caldă, și rece:) Poftă mare!

*Baby friendly – omiteți sarea. Alte rețete baby friendly AICI.

Rețeta video

Am avut un tocător similar, însă i s-a crăpat vasul și l-am aruncat pentru că nu e FengShui să țin chestii ciobite, sparte :)) CookSmarter pare mult mai trainic, îmi place materialul din care e făcut (fără BPA), are 4 moduri de tăiere: cuburi mari, cuburi mici, spirale și fâșii. Găsiți tocătorul manual Cooksmarter aici (unde aveți cod de 5% reducere MADALINA până pe 31 dec 2024) sau la Emag. Iată mai jos un video de prezentare, să vedeți cât de tare este :)

Articolul conține unele linkuri afiliate.

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns