Chipsuri de pui la Airfryer. Vorbeam cu o prietenă acum câteva zile și m-a întrebat ce fac cu pielea de la pui, după ce fierb puiul pt supă, ciorbă, etc. Eu până acum o aruncam, but then it hit me! OMG, aș putea face ceva cu ea și primul lucru care mi-a venit în minte a fost să o bag la airfryer, să fie crocantă :) Zis și făcut. Azi am făcut o mâncare de pui cu fasole păstăi la multicooler și iată ce s-a întâmplat cu pielea de la pui. Keep reading până la sfârșit, că merită! :)

Ingrediente:

  • piele de pui, gătită
  • sare

Luăm pielea de pe pui, o așezăm în tava airfryerului cât mai întinsă, să nu se suprapună. Presărăm puțină sare și punem tava în airfryer (eu am acest airfryer dublu de 11L). Setăm aparatul pe 15 min la 230C.

Cam după 12 min a arătat super rumenită, așa că am oprit airfryerul. Însă pielea arăta cam unsuroasă & grasă, așa că am zis că e un fail și am lăsat tava deoparte. DAR după ceva minute am revenit în bucătărie și am remarcat că pielea de pui se uscase și devenise mega crocantă! O.M.G! Ieșise absolut perfect!

Deci poate dura aprox între 10-12 min, depinde de cât de groasă e pielea și de airfryer. Este o super idee pentru a reduce risipa alimentară, pentru a profita la maxim de un pui, eu aveam și pui de țară și de a face niște chipsuri crocante low carb :) Să încercați și voi rețeta de chipsuri de pui la Airfryer și aștept impresii :)

Bineînțeles că se mănâncă puțin, cu măsură, pielea de pui fiind foarte calorică, da? :) Multe alte rețete la airfryer găsiți AICI, pe pagina special dedicată.

Rețeta video

Articolul conține unele linkuri afiliate.

ENGLISH VERSION

Coming soon…

Lasă un răspuns