Budincă de griș cu lapte. Aceasta este o rețetă adaptată după o rețetă greceasca, și anume Galatopita. Practic, este o budincă de griș cu lapte + multe ouă, unt și aromatizată cu scorțișoară, vanilie și coajă de portocala, totul copt în cuptor. Este cremoasă și suuuuper delicioasă! :) Nu mai zic că se face și ușor :) Și e de visss cu niște topping de dulceață, fără zahăr sau de care aveți și preferați :) Rețeta video AICI și mai jos.

Ingrediente:

  • 1 L lapte
  • 100g miere* (sau alt îndulcitor)
  • 150g griș
  • 6 ouă
  • 1/2 lgț scorțișoară
  • 1/2 lgț vanilie pudră
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 100g unt

Punem pe foc laptele și mierea sau îndulcitorul folosit. Când începe să se încălzească laptele, adăugăm grișul, ouăle bătute ușor, scorțișoara, pudra de vanilie, coaja rasă de portocală.

Fierbem la foc mic amestecând frecvent până obținem consistența grișului cu lapte, gros și cremos :) La final încorporăm untul, apoi turnăm compoziția într-o formă rotundă (28cm diametru).

Coacem budinca aprox 60 min la 180C. O lăsăm să se răceasă de tot înainte de a o servi. Eu am pudrat-o cu puțin îndulcitor pudră amestecat cu scorțișoară :) Poftă mare!

*Baby friendly: budinca este potrivită pentru copiii peste 1 an. Din cauza riscului de botulism, mierea este interzisă copiilor sub 1 an. Multe rețete baby friendly găsiți la mine pe blog AICI.

Rețeta video

ENGLISH VERSION

Coming soon…

Lasă un răspuns