O prăjitură delicioasă și aromată de toamnă (care, hey, vine duminică, OMG! :)) Prăjitură cu pere și migdale. Fără zahăr, fără gluten, dar extrem de aromată, ușor umedă, servită cu un topping de caramel fără zahăr și fulgi de migdale e de visss! Poate și cu niște înghețată de vanilie alături, wink wink… :) Rețeta video AICI și mai jos.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 100g îndulcitor natural (Green Sugar)
- 2 lg ulei de cocos/măsline (30ml)
- 150g făină de migdale
- 2 lg făină de cocos
- 1 lgț scorțișoară
- 1/2 lgț praf de copt
- 4 pere mici
- fulgi de migdale și cremă de caramel fără zahăr pt decor
Separăm ouăle și batem albușurile spumă cu îndulcitorul. Separat amestecăm gălbenușurile cu uleiul și perele decojite și date pe răzătoare. Încorporăm amestecul de gălbenușuri în cel de albușuri ușor, cu mișcări circulare.
Apoi încorporăm și ingredientele uscate: făina de migdale (am folosit una făcută chiar de mine, rețeta aici), făina de cocos (eu am pus-o la sfârșit, căci perele au fost cam zemoase :) praful de copt și scorțișoara. Turnăm compoziția într-o formă rotundă (23cm diametru) tapetată cu hârtie de copt.
Presărăm câțiva fulgi de migdale dreasupra și coacem prăjitura aprox 60 min la 170C, până trece testul scobitorii (o scobitoare introdusă în centru iese uscată).
O decorăm cu cremă de caramel și extra fulgi de migdale. Poftă mare! :) Prăjitură cu pere și migdale.
Rețeta video
Reteta inspirată și adaptată de aici.
ENGLISH VERSION
Coming soon… :)