Cum se face făina de migdale. Duminică aceasta ne ia prin surprindere, căci vine toamna! :))) Vroiam să fac o prăjitură cu făină de migdale și efectiv nu am găsit, nici nu aveam răbdare să comand, așa că am luat o punguță de 200g de migdale crude și mi-am făcut singură făină de migdale :) Nu e foarte mult de munca și e mult mai economic să faci tu singur făina de migdale :) În plus, că vine sezonul rece și începem să avem mai mult chef de copt bunătăți, e binevenită rețeta, zic :) Rețeta video AICI.

Ingrediente:

  • 200g migdale crude
  • râșniță / robot de bucătărie
  • sită

Punem migdalele crude într-un bol și turnăm apă clocotită peste ele, le lăsăm vreo 10 min. Apoi le scurgem și le decojim, veți vedea că se desfac și se dau jos cojile foarte ușor :)

Apoi, fie la lăsăm la uscat până a doua zi, fie le coacem în cuptor cam 20 min la 100C, amestecând din 5 în 5 min în ele. Eu le-am copt, că mă grabeam, mi se stricau perele pentru rețetă :))))

Rășnim migdalele uscate și răcite cu ajutorul unei răsnițe, robot de bucătărie sau blender. Eu am râșnit cu rășnița mea (pe aceasta o am). Cernem ceea ce rășnim, iar ce rămâne în sită rășnim din nou. Super simplu!

Din aceste cantități am obținut 175g de faină de migdale (și am mâncat vreo 4-5 migdale :)) Făina obținută se ține în frigider. Cum se face făina de migdale. Multe rețete cu făină de migdale aveți AICI.

Rețeta video

*Articolul conține unele linkuri afiliate.

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns