Ceva ușor și lejer de vară (și nu numai): mâncare de dovlecei. E minunată și simplă, cu pâine proaspătă, și ca garnitura :) Mie îmi place super mult, mai ales cu pâine proaspătă. Pentru varianta low carb puteți folosi această pâine low carb, iar cu cât mai puțin ulei folosiți, cu atât este mai dietetică. Also, este și o delicioasă și hrănitoare mâncare de post = vegană :) Rețeta video AICI și mai jos. O colecție de multe rețete cu dovlecei găsești AICI.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei mari
  • 1-2 lg ulei
  • 1 ceapă
  • câteva fire de ceapă verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia
  • 1 roșie mare
  • 250ml suc de roșii
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper
  • pătrunjel

Încălzim uleiul într-o cratiță și rumenim cepele tocate mărunt și morcovii tăiați rondele. Când s-au înmuiat foarte puțin, adăugăm ardeiul gras tocat, sucul de roșii, foaia de dafin.

Lăsăm totul pe foc până morcovii sunt puțin pătrunși, al-dente, să zicem :) Adăugăm apoi dovleceii tăiați cubulețe măricele, roșia cubulețe, sare și apă câtă e necesar pentru ca legumele să fie aproape acoperite de apă.

Gătim totul la foc mic-mediu până dovleceii sunt gătiți, dar, la fel, NU moi, să aibă puțină textură :) Adăugăm pătrunjel proaspăt tocat și servim imediat această delicioasă mâncare de dovlecei. Poftă mare!

Rețeta video

ENGLISH VERSION

Coming soon…

Lasă un răspuns