Print Friendly, PDF & Email

E sezonul lor, al dovleceilor, Doamne, cât îi iubesc! :) Sezonul lor e în lunile Iunie, Iulie, August și Septembrie (aveți AICI calendarul fructelor și legumelor de sezon în România). Am adunat pentru voi în acest articol cele mai faine și mega delicioase 25 de rețete cu dovlecei. Sunt rețete pe care le-am tot făcut de mulți ani și nouă ne place foaarte tare :) Sper să le încercați și voi și să îmi spuneți cum vi s-au părut :)

Rețete cu dovlecei – Sărate

Aperitive

La aperitive avem așa: budincă de dovlecei (una din cele mai iubite și mai vechi rețete de pe blog), chifteluțe de dovlecei, dovlecei pane la cuptor (delicioși și fără prăjeală :), crochete de dovlecei la cuptor, chipsuri de dovlecei cu parmezan, brioșe aperitiv cu multe legume, gaufre cu pui și dovlecel și o tartă rustică cu dovlecei.

Feluri principale

Ciorba de dovlecei cu lapte a bunicii mele, Doamne, cea mai bună ciorbă de vară este! Spaghete din dovlecei și paste de dovlecei cu varză de Bruxelles, apoi mai avem și cartof dulce cu dovlecei+ alte legume și ouă la cuptor. Plus Paste cu dovlecei, smantana si parmezan și supă cremă de dovlecei, ambele de la BucateAromate (videos mai jos).

Salate

Salata de dovlecei cu maioneză e the best ever! O puteți face cu această maioneză dietetică și fără ou crud. Salată de dovlecei, măsline și ouă (un fel de salată orientală cu dovlecel în loc de cartof :) Salată de vinete și ardei copți, Salată caldă de dovlecei, salată de mazăre, dovlecei și mentă și o salată de pui, sos de iaurt și multe legume. Salată de dovlecei cruzi by Bucate Aromate (video mai jos)

Rețete cu dovlecei – Dulci

Am și câteva deserturi cu dovlecei: brioșe cu mere morcovi și dovlecei, brioșe cu ciocolată și dovlecei, negresă și gaufre :)

Vouă ce rețete cu dovlecei vă plac? :) iată și o frumoasă Planșă cu legume pentru copii.

E sezonul lor, al dovleceilor, Doamne, cât îi iubesc! :) Sezonul lor e în lunile Iunie, Iulie, August și Septembrie (calendarul fructelor și legumelor de sezon în România). Am adunat pentru voi în acest articol cele mai faine și mega delicioase 25 de rețete cu dovlecei.

Lasă un răspuns