Print Friendly, PDF & Email

Chifteluțe de dovlecei cu mozzarella. Ceva bun de vară, cu dovlecei: am adaptat puțin această rețetă mai veche de chiteluțe de dovlecei de pe blog, am pus făină de ovăz în loc de făină de migdale. Dar am zis că merită un articol separat, pentru că vreau să vă arăt și ce upgradeuri mi-am făcut prin bucătărie de la noul magazin Karaca. Și anume, acest superb set de 13 piese din biogranit pt inducție, a cărui tigaie o vedeți în acțiune în această rețetă de chifteluțe de dovlecei :), un coș pentru pâine, un set de amestecat și strecurat, un set de 3 ibrice și alte chestii suuuper faine :) Keep reading, că am și cod de 25% reducere pt voi! Rețeta video AICI.

Ingrediente (11 buc):

Dăm pe răzătoare dovlecelul, apoi îl stoarcem bine într-un prosop. Îl amestecăm cu ouăle bătute, brânza mozarella dată pe răzătoare, făina de cocos, făina de ovăz, sare, piper și pudră de usturoi.

Pulverizăm foarte puțin ulei de măsline în frumusețea de tigaie non-aderentă de biogranit de la Karaca :) Modelăm chifteluțe pe care le rumenim în tigaie cam 3-4 min la foc mediu, apoi le întoarcem cu grijă și pe partea cealaltă. Mi-au ieșit 11 chifteluțe. Poftă mare :)


Rețeta video

*Baby friendly: fără sare și piper.

Karaca

Aveți 25% reducere cu codul MADALINA25 la această selecție de produse de la Karaca, printre care și ce mi-am luat eu, ce am pe wishlist plus multe altele :) Karaca este un prestigios brand turcesc care din 1973 produce tacâmuri, veselă și diverse accesorii pentru casă și gătit de foarte bună calitate, aveți la finalul rețetei poze cu ce mi-am luat eu :) Setul de 13 piese din biogranit pe care mi l-am luat este foarte fain, mai ales dacă sunteți în căutarea unor vase de gătit din materiale safe, iar granitul din care sunt făcute este produs în Elveția.


ENGLISH VERSION 

Ingredients (11 pcs):

  • 1 large zucchini (350 g)
  • 100 grated mozzarella
  • 30 g oat flour
  • 2 tbsp coconut flour (17g)
  • 2 eggs
  • 1/2 tsp garlic powder
  • olive oil for spraying
  • salt, pepper

Grate the zucchini and drain in by squeezing it in a towel. Mix it with the beaten eggs, oat flour, coconut flour, salt, pepper, garlic powder.

Heat a little olive oil in a non stick pan. Mold balls, flatten them into patties and cook them for about 3-4 min, then carefully flip them and cook just a little. Use 2 spatulas, they are fragile, but oh so delicious! Dig in! :)

Lasă un răspuns