Print Friendly, PDF & Email

Mama face cea. mai. bună. vișinată, suuuuuuper aromată, dulce și i-am cerut rețeta, că așa e de la o vârstă :)))))) Se face atât de simplu, efortul e minim. Doar că trebuie să ai răbdare până se face, acela e testul răbdării :)) Anul acesta am făcut și eu și presimt că voi repeta rețeta mai des :)

Ingrediente:

Spălăm vișinele și cu, tot cu sâmburi (neapărat, aceștia dau o aromă minunată băuturii), le punem într-o damigeană de 5L, în straturi-straturi de vișine și zahăr. Legăm damigeana la gură cu tifon.

O lăsăm în bucătărie sau într-un loc cald circa 12-14 zile. Amestecăm din când în când, pentru a ajuta la dizolvarea zahărului.

După aceea turnăm alcoolul și astupăm damigeana cu dop (de plută). O punem în cămară și o lăsăm 2-3 luni. Apoi se strecoară și consumă cu măsură! :) Sper să savurați cu drag această vișinată de casă, noroc! :)

Se poate strecura și depozita în sticle mai mici, iar vișinele se folosesc la prăjituri sau bomboane, ai AICI o rețetă superrr :)

Alte rețete de băuturi AICI. Articolul conține unele linkuri afiliate.

ENGLISH VERSION

Ingredients:

  • 3 kg sour cherries
  • 1,2 kg sugar
  • 0,75 L 96% alcohol
  • 1 large bottle 5L

Coming soon… :)

Lasă un răspuns