De mult timp vroiam să fac o maioneză fără ouă crude, dar și cu mai puține calorii, deci fără tone de ulei :)) Această rețetă de maioneză dietetică a ieșit super bună! Fină, cremoasă, cu multe ouă proaspete (care, în opinia mea, sunt unele din cele mai hrănitoare alimente de pe planetă :) Puteți folosi această maioneză dietetică la: salata Boeuf, salată de dovlecei cu maioneză, practic la orice salată cu maioneză sau, noi de exemplu, am pus puțină lângă friptură, pe post de sos :) Neavând ou crud, e potrivită și pentru gravide sau copii :) Rețeta video AICI. Are aprox 200cal la 100g față de 700cal maioneza clasică! :)

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 150g iaurt grecesc
  • 3 lg ulei de măsline* (45ml)
  • 2 lgț muștar fără zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare, piper

Fierbem ouăle tari (le-am fiert cam 6-7 min), apoi le decojim și le punem în blender alături de restul ingredientelor: iaurt (am folosit iaurt grecesc, nu trebuie să fie unul prea apos), muștar (fără zahăr, ideal), zeama de la 1/2 lămâie, uleiul (am folosit ulei de măsline), sare și piper.

*O puteți face fără ulei deloc, însă eu am vrut să fie cât mai asemănătoare la gust cu maioneza clasică :) În plus, uleiul de măsline are și niște beneficii pt sănătate, folosit cu măsură, nu cu polonicul :))

Mixăm binnnnne de tot până obținem o maioneză extra fină :) O depozităm în frigider, din aceste cantități mi-a ieșit un borcan de aprox 350g de maioneză. La rece se mai întărește. E genială, poftă mare!

Rețeta video

ENGLISH VERSION

Ingredients:

  • 4 eggs
  • 150g Greek yogurt
  • 3 tbsp olive oil (45ml)
  • 2 tsp sugar free mustard
  • juice from 1/2 lemon
  • salt, pepper

Boil the eggs (I boiled mine for 6-7 mins), then peel them and put them in the blender along with the rest of the ingredients: yogurt (I used Greek yogurt), mustars (ideally sugar free), juice from 1/2 lemon, oil (I used olive oil), salt and pepper.

You can skip the oil if you want an extra light mayo, but I used a little olive oil because I wanted it to resemble the taste of classic mayo. Plus, olive oil, in small quantities, has benefits for your health :)

Blend everything well until smooth and creamy. Store in a jar in the fridge. it will firm up a little when chilled. Enjoy!

Lasă un răspuns