Print Friendly, PDF & Email

De Ziua Îndrăgostiților, pe care noi teoretic nu o serbăm, DAR cum ne-am căsătorit fix pe 14 februarie cum 9 ani, avem motiv de sărbătorit.. :))))) Teo a zis să fac un tort rozzzzz pentru mine și tati. Și ea și Ilinca, firește :)) M-am conformat și am făcut acest foarte roz tort cu cremă de brânză și fructe, low carb și fără zahăr :) La mulți ani, nouă! Rețeta Video AICI.

Ingrediente blat:

  • 6 ouă
  • 90g îndulcitor Dulcișor
  • 2 lg ulei (de măsline sau cocos)
  • 1 lg rom/ 1 lgț esență de rom
  • 1 lgț pudră de vanilie
  • 40g Ketomix waffe*
  • 1 lgț praf de copt

Cremă:

Separăm ouăle, batem albușurile spumă cu un praf de sare până devin spumoase, apoi adăugăm îndulcitorul (de preferință râșnit fin). Batem totul până obținem o bezea lucioasă.

Separat amestecăm gălbenușurile, uleiul și romul, încorporam ușor acest amestec în cel de albușuri. Amestecăm Ketomix, praful de copt (eu am folosit și colorant roz, însă culoarea roz s-a dus la copt, am aflat ulterior că acest colorant natural este doar pentru produse nepreparate termic, csf :)) Cernem amestecul uscat în cel umed și îl încorporăm ușor.

Ungem o formă rotundă de tort (23 cm diametru, bază detașabilă ca aceasta) cu ulei și o tapetăm cu hârtie de copt. Turnăm compoziția în formă și o coacem 30 de min la 170C, până e rumenă și trece testul scobitorii. După ce blatul s-a răcit puțin, îl tăiem în 2 cu un cuțit mare, cu lama lată.

Pentru crema roz batem cu un tel crema de brânză, îndulcitorul, romul și colorantul. Crema mea a ieșit cam moale, pentru că am luat din greșeală cremă de brânză cu iaurt :)) Turnăm jumătate din zeama de ananas pe blat, adăugăm dulceața de zmeură și 1/3 din crema roz. Punem și fructele: zmeură și ananas din compot. Așezăm cealaltă jumătate de blat deasupra, o însiropăm și pe aceasta cu zeama de ananas, apoi decorăm cu restul de cremă roz și căpșuni. Poftă mare!

*Daca NU aveți Ketomix, iata cateva alte variante de blat keto/low carb: cel mai pufos pandispan low carb, pandispan keto pufos, pandispan keto cu cacao, pandispan cu faina de migdale. SAU, pt varianta clasică, puteți folosi cam 130g făină albă :)

Rețeta video

Tort cu cremă de brânză și fructe

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns