Suc de roșii la storcător. Am făcut de probă suc de roșii pentru iarnă din 3,200kg de roșii la slow juicerul meu (despre care am scris aici), iar când m-am uitat la pulpa de roșii efectiv nu mi-a venit sa o arunc, așa că am copt-o în cuptor, apoi am pus-o în blender cu ulei de măsline și a ieșit o super pastă de roșii pentru mâncăruri, paste, etc eu cred că o voi mânca și pe pâine, de bună ce e :)) Astfel păstrăm nutrienții, fibrele și aromele și din coajă și pulpă, totul cu 0 risipă, love this! Rețeta video AICI și mai jos.

Ingrediente:

  • Suc de roșii
    • 3,200 kg roșii prunișoare
    • 2 lgț sare
  • Pastă de roșii
    • pulpa rămasă de la suc
    • 200ml ulei de măsline

Suc de roșii

Spălăm bine roșiile, eu nu le-am curățat de cotor, ideea să fac pastă de roșii din pulpă mi-a venit după :)))) Deci ideal ar fi să le curățați de cotor. Dacă nu vreți să faceți pastă, le puteți pune întregi :)

Punem roșiile în storcător și îl lăsăm să facă magia lui :) Roșiile prunișoare sunt ideale pt suc, fiind cărnoase și nu f zemoase, așadar iese grosuț sucul (deși sita acestui storcător e f fină). Din 3,200kg roșii am obținut cam 2,1L de suc.

Fierbem sucul obținut la foc mic cu puțină sare (am pus 2 lingurițe) până obținem consistența dorită, apoi turnăm sucul în sticle sau borcane, eu am pus în borcane pentru că îmi plac porțiile mai mici, iar din aceste cantități ieșeau prea puține sticle mari și nu dădeau bine în poze :))))) Eu folosesc această pâlnie pentru gem/dulceață/zacuscă etc, îmi placă că astfel nu curge nimic pe lângă :)

Punem capacele, le înfiletăm bine și sterilizăm borcanele, eu le sterilizez la rece adică: punem borcanele în cuptorul rece și îl pornim la 150C cu ventilație. Când a ajuns la temperatura de 150C, oprim cuptorul și lăsăm borcanele în cuptor să se răcească. Mi-au ieșit 6 borcănașe de 300ml (nu le-am umplut de tot) de suc de roșii.

Pastă de roșii

Întindem pulpa de roșii rămasă de la suc pe o tavă mare și o coacem aprox 30-40 min, amestecând de câteva ori. Apoi o punem în blender (trebuie să fie unul puternic) cu ulei de măsline și mixăm bine până obținem consistența dorită. Puteți adăuga și condimente: sare, piper, busuioc, cimbru, ce condimente vă plac, după gust. Eu am lăsat-o natur :)

Având un blender puternic, a ieșit super cremoasă. Depozităm pasta în borcănașe în frigider, mie mi-a ieșit un borcan de 400ml plus un castronel de pastă de roșii. Sper sî încercați și voi acest suc de roșii la storcător și pasta de roșii :)


Rețeta video suc de roșii la storcător

Poftă mare!

*Articolul conține unele linkuri afiliate.

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns