Print Friendly, PDF & Email

O prăjitură festivă superbă plină de arome de Crăciun: chec cu aromă de turtă dulce. Eu am folosit o formă bundt drăgălașă, dar se poate coace și în formă normală de chec. Checul a ieșit pufos, super aromat, iar glazura de cremă de brânză întregește perfect acest desert festiv minunat care se și face foarte ușor. Clar va deveni una din rețetele noastre preferate:) Rețeta video AICI.

Ingrediente:

  • 200g făină
  • 1/2 lgț praf de copt
  • 1/2 lgț bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgț scorțișoară Cosmin
  • 1/2 lgț ghimbir pudră Cosmin
  • 1/4 lgț nucșoară Cosmin
  • 1/4 lgț cuișoare Cosmin, râșnite
  • 100g zahăr brun
  • 100g miere
  • 100g unt
  • 2 ouă
  • Glazură:
    • 125g cremă de brânză light
    • 1 lg miere
    • 1 lgț extract de vanilie
  • Decor:
    • merișoare, coacăze
    • mini omuleți din turtă dulce
    • steluțe de anason

Concurs!

Concurs COSMIN te așteaptă pe cosmincondimente.ro cu super premii, care să te ajute în bucătărie. Nu uita, mai multe înscrieri înseamnă mai multe șanse de câștig.  Ca să participi, trebuie doar să cumperi minim 2 condimente COSMIN și orice ai nevoie din magazinul online punegust.ro sau din magazinul tău preferat – apoi să înscrii factura sau bonul fiscal pe cosmincondimente.ro până în data de 14.01.2024. 

Pentru cumpărături din magazinul online punegust.ro ai 5% REDUCERE la toate produsele din coșul tău de cumparături pentru primele tale 5 comenzi cu codul de reducere: COSMIN5, valabil până la 14.01.2024 pe punegust.ro

Mod de preparare

Amestecăm făina cu praful de copt, bicarbonatul și condimentele Cosmin: scorțișoara, ghimbirul pudră, nucșoara, cuișoarele râșnite. Sunt foarte aromate si de calitate ingredientele Cosmin. Omogenizăm bine.

Separat batem untul moale, la temperatura camerei, cu zahărul brun. Adăugăm ouăle, mierea, apoi încorporăm amestecul de făină și condimente.

Ungem cu ulei forma bundt (20cm diametru, de am luat-o), și turnăm compoziția în ea, o nivelăm frumos. Coacem prăjitura aprox 50 min la 170C, până trece testul scobitorii.

Pentru glazuraă batem cu mixerul crema de brânză, mierea și vanilia. Mai adăugăm puțina lichid (miere /vanilie/ apă/ lapte) dacă e nevoie, pânâ obținem o consistență ușor curgătoare :) Decorăm prăjitura răcită cu glazura și cu merișoare, coacăze, steluțte de anason și omuleți din turtă dulce. Poftă mare și sărbători fericite!

Chec cu aromă de turtă dulce.

Reteta video

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns