Un desert magiccc: chocoflan la multicooker. Magia se întâmplă pentru ca pui in formă compoziția de negresă, apoi torni compoziția pentru crema de zahăr ars, iar în multicooker crema de zahăr ars se duce jos și negresa se ridică :) Pfff, un motiv în plus să vă achiziționați multicookerul CrockPot Turbo Express care are un super preț de Black Friday, ce mai mic din an! Rețeta video AICI.
Cremă de zahăr ars:
- 400ml lapte condensat îndulcit
- 1 ou
- 40g cremă de brânză
- 120ml smântână lichidă
- 1/2 lgț pudră de vanilie
Negresă:
- 60g unt topit
- 100g zahăr brun
- 1 ou
- 80ml smântână lichidă
- 60g făină
- 30g cacao
- 1/2 lgț praf de copt
- 2 lg sirop de caramel
- ulei pt uns forma
Pentru negresă amestecăm untul topit, zahărul brun, smântâna lichidă, oul. Adăugăm și ingredientele uscate: făina, pudra de cacao, praful de copt.
Ungem forma (20cm diametru, bundt) cu puțin ulei, apoi turnăm siropul de caramel in formă și o acoperim uniform. Turnăm compoziția de negresă în forma aceasta.
Pentru crema de zahăr ars batem cu mixerul sau cu un tel smântâna lichidă, crema de brânză, laptele condensat, oul, gălbenușul și vanilia (pudră sau esență). Turnăm compoziția de budincă în formă, peste cea de ciocolată.
Acoperim cu folie forma, turnam 250ml apă în vasul multicookerului, punem grătarul și prăjitura. Setăm aparatul pe Manual 25 min High pressure, apoi mai așteptăm 10 min până să eliberăm presiunea și să ridicam capacul. F important: ținem la rece prăjtura în formă 2-3 ore înainte să o răsturnăm. Răsturnăm minunăția de chocoflan la multicooker și o savurămmmm… :)