Mini pizza la Airfryer! Ceva buonissimio gata incredibil de repede :) Ce îmi place la această rețetă e că puteți face câte o mini pizza pt fiecare, cu toppingurile preferate. Din aceste cantități mi-au ieșit 8 mini pizza cu diamentru de aprox 14 cm, dar voi le puteți face și mai mici :) Iese o cantitate de 600g de aluat, dacă vreți să folosiți aluat de pizza cumpărat, FYI :) De Black Friday, Airfryerul Breville are cel mai mic preț din acest an, e super ocazie, dacă vi-l doriți, eu sincer îl mega recomand! :) Rețeta video AICI.
Ingrediente aluat:
- 400g făină
- 200ml apă călduță
- 1 pliculeț de drojdie
- 1 lgț zahăr brun
- 4 lg ulei de măsline
- 1 lgț sare
Topping:
- 8 lg sos de roșii
- 200g mozzarella rasă
- 6 felii de salam
- 2 felii de șuncă
- 100g măsline fără sâmburi
- 100g porumb din conservă
- 1/2 ardei capia
Pentru aluatul de pizza: punem drojdia, apa călduță, zahărul și 2 linguri de făină, amestecăm bine și lăsm totul 10-15 min, să facă bule. Adăugăm apoi restul de făină, sarea și uleiul de măsline. Frământăm până obținem un aluat maleabil, omogen.
Împărțim aluatul în 8 bile, întindem cu sucitorul fiecare bilă într-un cerc de aprox 14cm. Punem cercul de aluat în tava Airfryerului în care am pus hârtie de copt (opțional). Adăugăm sosul de roșii și toppingurile dorite: eu am pus mozzarella rasă, șuncă, salam, porumb, măsline, ardei capia.
Puteți pune și ciuperci, bacon, varză kale, ORICE vă plac pe pizza :) Coacem fiecare pizza 6-7 minute la 200C, până se rumenește frumos. În funcție de dimensiune, aruncăm un ochi, să nu se bronzeze prea tare :) Imediat după ce o scoatem, mai presărăm puțină mozzarella rasă deasupra, se va topi imediat :)
Repetăm cu restul de aluat. Genială această rețetă de mini pizza la Airfryer, poftă mare!
P.S: – Nu uitați de pagina mea special dedicată Airfryerului AICI.
ENGLISH VERSION
Coming soon… :)