Print Friendly, PDF & Email

Una din ciorbele preferate ale fetelor și ale noaste, pe care o facem foarte des, așa că am zis să scriu rețeta și pe blog :) Ciorbă de văcuță la multicooker. Rețeta Video AICI. Mai multe rețete la multicooker pe pagina mea special dedicată AICI.

Ingrediente:

  • 2 buc rasol de vită (700g)
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 bucată mică de țelină
  • 1 ceapă
  • 1 ardei capia
  • 1 ceșcuță de mazăre
  • 1 ceșcuță de fasole verde
  • 1 lg mix de legume deshidratate bază pt mâncăruri
  • 40g fidea
  • 250ml suc de roșii
  • 1L borș
  • sare, piper

Punem rasolul de vită în vasul multicookerului cu 1.5L de apă și un praf de sare. Punem capacul, îl rotim spre Închis, rotim și valva de presiune spre poziția Închis.

Setăm pe Meat, High pressure, 1 oră. După ce timpul a expirat, rotim cu mare grija valva de presiune și eliberăm aburul. După ce nu mai fâsâie, rotim și desfacem capacul. Strecurăm zeama și mărunțim carnea.

Tăiem cubulețe toate legumele, eu am folosit acest dispozitiv de tocat :) Adăugăm din nou în vasul multicookerului zeama, carnea și legumele tocate, mazărea, fasolea verde, sare, piper, mixul de legume deshidratate, sare, piper după preferințe. Setăm aparatul pe Soup, High pressure, 20 de min.

După ce timpul a expirat, rotim cu grijă valva de presiune, după ce nu mai fâsâie desfacem capacul. Adăugăm borșul, sucul de roșii, fideaua și mai lăsăm pe Simmer pt Turbo (sau Brown/Saute pt Crockpot Express) până mai dă într-un clocot și fideaua e fiartă.

Servim ciorba fierbinte cu smântână și leuștean :) Poftă mare! Ciorbă de văcuță la multicooker.

Iată o versiune rețetei și de la Crockpot:

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns