Print Friendly, PDF & Email

Mi-am facut de mai multe ori unghiile cu oja semipermanenta la salon, pentru ocazii speciale insa nu am mai frecventat asa ceva de multa vreme, nu neaparat din cauza pandemiei cat din cauza timpului, pentru ca prefer sa fac altceva cu timpul :) In plus, mie imi place sa invat lucruri noi DIY, asa ca am facut research intens si am decis sa imi comand un kit pentru manichiura semipermanenta. Eu mi-am ales acest kit de la Cupio, va pun mai jos linkul fiecarui produs cu cateva variante de achizitionare (de la Cupio sau KitUnghii).

NECESAR:
OPTIONAL:

Pregatirea unghiilor:

 1. Curatam unghiile, le dam forma dorita cu pila, impingem cuticulele cu ustensila speciala si, optional, le taiem cu forfecuta pentru cuticule. Exact pasii pe care ii urmam inainte de aplicarea oricarei oje, nimic nou pana aici :)
 2. Pilim usor suprafata unghiilor intr-un singur sens cu Bufferul, pentru a indeparta luciul natural al unghiei si a o matui. NU pilim in exces, pentru a nu subtia unghia.
 3. Curatam unghiile cu peria pentru desprafuit (sau orice periuta) si le stergem cu servetele/dischete imbibate in Cleaner pentru a le degresa. Servetele acestea sunt foarte bune pentru ca nu lasa mici scame, dar sunt ok si dischetele demachiante.
 4. (Optional: puteti aplica Nail Prep dupa matuirea si desprafuirea unghiei, inaintea Primerului sau Nail Bonder-ului. Este recomandat in special pentru persoanele cu transpiratie excesiva a pielii, are proprietati antimicotice. Se usuca in cateva secunde la aer, nu necesita uscare in lampa UV)

Aplicarea straturilor:

 1. Incepem cu un strat subtire de Nail bonder pe unghii, asteptam 1 minut sa se usuce la aer, fara lampa UV. (Sau Primer cu acid, eu nu am folosit)
 2. Aplicam un strat de Basel gel pe degetele de la o mana, apoi uscam unghiile in lampa UV 30 de sec. Repetam la mana cealalta.
 3. Aplicam primul strat de Culoare, uscam unghiile in lampa UV cate 2 min la fiecare mana. Am folosit acum nuanta Hollywood Red :)
 4. Aplicam al doilea strat de Culoare, exact ca la pasul anterior, aplicand usor si pe varful unghiei, sigilandu-l.
 5. Aplicam un strat de Top coat la o mana, sigiland si varful unghiei si uscam unghiile in lampa UV cate 2 min la fiecare mana. Repetam si la mana cealalta.

Finisare:

 1. Stergem unghiile cu servetele imbibate in Cleaner, altfel vor fi lipicioase si veti avea impresia ca lampa nu si-a facut treaba :D Deci NU omiteti acest pas.
 2. Aplicam ulei de cuticule, masam bine si ne bucuram de o manichiura semipermanenta ca la salon :)

Tips & Tricks

 • E esential sa fie foarte bine curatate si aranjate unghiile si cuticulele, de asta depinde mult aspectul final.
 • Lampa e ideal sa fie UV si sa aiba o putere mai mare, nu de 9W de ex, ci de la +30 in sus. A Eu o am pe aceasta, are 36W, dar si aceasta si aceasta mi-au fost recomandate ca fiind foarte bune.
 • Aplicati straturi subtiri de baza/culoare/top coat pentru ca, aplicand in exces, exista riscul de obtine un strat neuniform.
 • Aveti foarte mare grija sa nu curga baza/culoarea/top coat-ul intre unghie si cuticula sau piele, se va intari foarte tare si se va desprinde mai repede gelul, nu va mai tine atat de mult manichiura.
 • Daca se intampla sa curga putin pe alaturi, inlaturati excesul cu un betisor subtire inainte de a introduce mana in lampa, pentru ca apoi se va intari gelul.

Iata si articolul cu toate informatiile despre Inlaturarea ojei semipermanente acasa AICI :) Manichiura semipermanenta.

3 Comments on Cum sa iti faci manichiura semipermanenta acasa

  • Baza rubber nu stiu, nu am incercat, daca scrie pe ea ca e baza pt semi, inseamna ca da. To coat-ul da, trebuie neaparat sa fie pt manichiura semipermanenta. O zi frumoasa!

Lasă un răspuns