De muuult timp mă tot roagă soțul să îi fac fasole cu ciolan :)) Și i-am făcut în weekend, iar când am pus stories cu rezultatul final, a explodat inboxul meu cu cereri de a posta rețeta :)))) Se face foarte ușor această iahnie de fasole cu ciolan la multicooker și o să vă arăt 2 metode, una cu fasole boabe uscată și hidratată, alta mai rapidă cu fasole la conservă, ambele delicioase! :) Eu am mai făcut din 2019 de când am multicooker, mai ales de 1 decembrie, dar nu m-am gândit niciodată să postez rețeta, nu mă întrebați de ce :)) Nu uitați de pagina special dedicată Multicookerului AICI, e aur! :)

Ingrediente:

  • 1 ciolan de porc fără os (800g)
  • 2 lg ulei (de măsline)
  • fasole:
    • varianta 1: 400g fasole boabe
    • varianta 2: 2 conserve mari de fasole boabe (2* 800g)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac, 1 bucată de țelină (opțional)
  • 400ml suc de roșii
  • 2 lgț boia dulce
  • 2 crenguțe de cimbru (sau 1 lgț cimbru uscat)
  • 3 frunze de dafin
  • 1 lgț boabe de piper
  • sare după gust

Pregătim ingredientele: tocăm legumele după bunul plac: cepele, morcovii. Tăiem ciolanul cubulețe măricele.

Varianta 1 – cu fasole uscată

Hidratăm fasolea uscată timp de minim 4 ore. Rumenim puțin ceapa, morcovul, țelina, păstârnacul pe Brown/Saute, doar până se rumenesc foaarte puțin. Apoi punem în vasul multicookerului restul ingredientelor (inclusiv fasolea hidratată și scursă), amestecăm ușor. Adăugăm 700ml de apă. Punem capacul, îl rotim spre poziția Închis, rotim și valva de presiune tot spre poziția Închis.

Setăm programul Bean/Chilli, High pressure, 1 oră și 20 min. Dacă aveți modelul Turbo, apăsați și pe Turbo pentru a scurta timpul cu 40% :) Aveți AICI diferențele între modelul Crockpot Express și Turbo Express. După ce timpul a expirat, lăsăm puțin presiunea să se elibereze natural, apoi rotim cu grijă valva de presiune. Deschidem capacul și servim iahnia caldă, cu murături sau ceapă :)


Varianta 2 – cu conserve de fasole

Desfacem conservele de fasole și turnăm conținutul, într-o sită, să se scurgă boabele. Rumenim puțin ceapa, morcovul, țelina, păstârnacul pe Brown/Saute, doar până se rumenesc foaarte puțin. Apoi punem în vasul multicookerului restul ingredientelor (în afară de fasole), amestecăm ușor. Mai adăugăm adăugăm puțină apă dacă e nevoie (dacă e prea puțin lichid, ingredientele ar trebui să fie aproape acoperite de lichid).

Punem capacul, îl rotim spre poziția Închis, rotim și valva de presiune tot spre poziția Închis. Setăm aparatul pe programul Meat/Stew, High pressure, 1 oră. Dacă aveți modelul Turbo, apăsați și pe Turbo pentru a scurta timpul cu 40% :) Aveți AICI diferențele între modelul Crockpot Express și Turbo Express.

După ce timpul a expirat, lăsăm puțin presiunea să se elibereze natural, apoi rotim cu grijă valva de presiune. Deschidem capacul, adăugăm fasolea bine scursă și mai lăsăm 5-10 minute pe Simmer sau Brown/Saute, să se îmbine aromele :) Poftă mare!

P.S. – am publicat rețeta așa, doar cu pozele produsului final, momentan datorită cererii uriașe, voi reveni cu poze pas cu pas imediat ce mai gătesc rețeta :) Fasole cu ciolan la multicooker

Iată aici încă o rețetă foarte bună a prietenilor mei de la Crockpot:

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns