O rețetă super simplă și clasică, reintrepretată: friganele la Airfryer. Am eliminat prăjeala în ulei, dar am păstra aroma si textura crocantă, yummmmy! Se fac suuper repede și se mănâncă și mai repede :)) Le-am servit fetelor cu sirop de arțar și fructe. Rețeta video AICI. O pagină special dedicată Airfryerului cu tips & tricks, accesorii și multe rețete la Airfryer găsiți AICI.

Ingrediente:

Într-un castron batem ouăle, adăugăm laptele, vanilia și omogenizăm bine totul. Tăiem feliile de pâine în 4 și le mozolim biiine de tot prin amestecul de ou și lapte. Eventual le lăsăm în bol puțin, trebuie să absoarbă cât mai mult lichid.

Așezam bucățile de pâine în tava Airfryerul (eu am Airfryerul de la Breville și am folosit hârtie de copt) și le gătim aprox 7-8 min la 200C, apoi le întoarcem și pe partea cealaltă și le mai gătim încă 5-6 min, până sunt suficient de rumene.

Pentru noi, cei mari, le-am tăvălit prin îndulcitor și scorțisoară :) Atenție, după ce le-am scos din tavă le-am pulverizat cu un fâs-fâs cu ulei, să se lipească toppingul de ele :) Demențiale acest friganele la airfryer! Poftă mare!

*Articolul conține unele linkuri afiliate.

ENGLISH VERSION

A super simple and classic recipe, reinterpreted: Airfyer French toast. We left out the frying in oil, but kept the taste, flavor, and wonderful texture, yummmmy! They are soooo easy to make and even quicker to eat :)) The girls served them with fresh fruit and maple syrup.

Ingredients:

  • 4 bread slices
  • 2 eggs
  • 80 ml milk
  • 1/4 tsp vanilla powder
  • Topping: fruits, smaple syrup
  • for adults: sugar/sweetener, cinnamon

Beat the eggs in a bowl, add the milk, vanilla, mix mix mix well. Cut the bread slices in 4 sticks and dip them in the wet mixture. Let them soak a little, they should absorb lot of liquid.

Place the soaked bread sticks in the Airfryer (I have the one from Breville and I used baking paper in the trays), and cook them for about 5-6 mins at 300 C, then flip them on the other side and cook them 7-8 min more, until golden brown and crispy.

For us, the grown ups, we added a sweetener+cinnamon topping. For that, I sprayed oil over them, so that the coatings sticks :) Insanely yummy, enjoy !

Lasă un răspuns