Print Friendly, PDF & Email

Acest articol este Guest post by Iubitul meu soț :) Din 2013 de când ne-am mutat împreună, coacem (de fapt el coace:)) câte 15kg de ardei și câte 15kg de vinete (anul acesta chiar 20kg), pe care le porționăm și congelăm, sunt deeelicioase. Și nu se compară nici la gust, nici la preț cu ce găsim în comerț :) Pentru că, se înțelege, suntem mari amatori de salată de vinete și salată de ardei copți :) Iată cum facem ardei copți pentru congelator:

Ingrediente:

  • ardei kapia
  • sare
  • pungi alimentare (cu zip)

Alegem ardei kapia frumoși, neapărat fermi și fără pete, pe cât posibil. Noi îi facem pe grătar, la foc din lemne (nu cărbuni). Focul trebuie să fie mare astfel încât ei să se coacă direct în flacără. Astfel capătă aroma de fum, dar răman și fermi, cărnoși în interior.

Când sunt cuprinși e o pojghiță neagră, ca în imagini, sunt gata. Îi punem într-un vas, presărăm sare peste ei, punem capacul și continuăm cu coptul până terminăm toți ardeii.

Îi curățăm de coaja neagră deasupra chiuvetei, spălând mâinile, dar NU ardeii (sau măcar pe cât puțin posibil), pentru că nu vrem să pierdem aroma de fum mult dorită :)

Lăsăm ardeii curățați la scurs pe o suprafață înclinată, noi folosim tava mare a cuptorului pe care o înclinăm cu ajutorul unui obiect pus sub ea într-o parte.

Punem ardeii copți în punguțe fix cât folosim la o salată de ardei copți. Dacă aveți și un aparat de vidat cu punguțe speciale, câștigați spațiu și nu riscați să se mai piară din arome :) Acum scoateți din congelator 1-2 punguțe oricând aveți pofta de o salată de ardei copți. Enjoy! Revin și cu articolul despre vinete :)

P.S. – excelentă este și acestă rețeta de salată de vinete și ardei copți :)

Grătar

Pentru că am primit multe întrebări, de 5 ani de când stăm la casă+curte am avut acest grătar, acum l-am luat pe acesta, mult mai zdravăn, pentru că noi facem multe grătare :) Vă las linkurile pe imaginile de mai jos, din Metro le-am luat pe ambele și au avut super prețuri comparativ cu alte magazine.

Ardei copți pentru congelator.

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns