Print Friendly, PDF & Email

Nu știu la voi, dar la noi nimic nu se compară cu o salată de vinete coapte, alături de niște roșii gustoase, mmmmm… Iată cum coacem noi vinete și le congelăm pentru restul anului. Sunt atât de gustoase, nu se compară nici la gust, nici la preț cu nimic din comerț, jur! :) Noi adorrrrăm aceste vinete coapte pentru congelator :) P.S:- aveți AICI articolul despre cum coacem și ardeii pentru congelator.

Ingrediente:

  • vinete
  • strecurătoare
  • pungi alimentare (cu zip)

Alegem vinete cu coaja netedă, lucioasă, nu foarte tari, nici moi, dar cu textură ușor elastică. Le coacem pe grătar, la foc mare de lemne (nu cărbuni) și direct în flacără.

După le-am copt pe toate părțile, le punem pe tavă și repetăm până terminăm toate vinetele. Pentru curățat vom avea nevoie de o strecurătoare mare, vinetele trebuie scurse foaarte bine de lichid înainte de congelare.

Curățăm pojghița neagră de la suprafață, gustăm pulpa să nu fie amară, înlăturăm cotorul și punem la scurs vinetele câteva ore bune, ideal peste noapte. Apoi le punem în punguțe (cu zip) fix cât folosim la o porție de salată de vinete :) Enjoy!

P.S. – excelentă este și acestă rețeta de salată de vinete și ardei copți :) Vinete coapte pentru congelator

Grătar

Pentru că am primit multe întrebări, de 5 ani de când stăm la casă+curte am avut acest grătar, acum l-am luat pe acesta, mult mai zdravăn, pentru că noi facem multe grătare :) Vă las linkurile pe imaginile de mai jos, din Metro le-am luat pe ambele și au avut super prețuri comparativ cu alte magazine.

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns